Blog general

Conductorii de trenuri de la Deutsche Bahn au declarat o noua greva

Greva

Un sindicat minoritar al Deutsche Bahn isi doreste o marire de salarii cu 5% pentru 20.000 de angajati ai sai, dar si o saptamana de lucru cu mult mai scurta decat cea din prezent. De asemenea, acestia fac presiuni pentru dreptul de negociere si in numele altor categorii de personal de tren, cum ar fi conductorii de tren sau personalul de restaurant- care este considerat principalul subiect al acestor discutii, insa Deutsche Bahn a respins aceasta cerere.

Aproximativ doua treimi din cursele pe rutele principale si pana la 85% din trenurile regionale au fost anulate. Deutsche Bahn transporta 5,5 milioane de pasageri si 607.000 de tone de marfuri pe zi numai in Germania si deserveste importante axe feroviare europene.  Pentru a iesi din impas, Deutsche Bahn a propus utilizarea unui mediator, o solutie care a fost salutata de Guvernul german dar care a refuzata de GDL.

Milioane de navetisti din Germania au fost afectati de greva mecanicilor de locomotiva Deutsche Bahn. Doua din trei curse de cursa lunga au fost anulate, iar sute de alte servicii pentru navetisti au fost anulate. Din aceasta cauza, milioane de oameni sunt nevoiti sa astepte in statii de autobuz si sa se inghesuie in putinele trenuri urbane care mai circula. Cel mai afectat de greva este estul Germaniei, unde au fost anulate 80 % dintre curse.

Liderul sindical GDL, Claus Weselsky nu a declarat o data de sfarsit a acestei greve, dar a declarat ca aceasta va dura putin mai mult decat greva precedenta.

Se estimeaza ca aproximativ 5.5 miliioane de oameni calatoresc zilnic cu trenul, ceea ce inseamna ca aceasta greva a creat o problema majora. Economistii estimeaza ca greva de la inceputul lunii mai- cea mai lunga din istoria Deutsche Bahn, ar putea cauza pierderi economiei germania de aproximativ 750 milioane de euro.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *