Blog

Ziua mondiala a Fericirii

fericire

E 20 martie? Stiai ca e Ziua Mondiala a Fericirii? Stiai ca e un nou inceput? E inceputul primaverii, e inceputul anului an, chiar daca nu la fel iti spune si calendarul. Astazi e data in care ziua este egala cu noaptea. Intr-un echilibru perfect al naturii, tanjim dupa propriul echilibru.

Discutie:

Cu teama ca ar putea fi mai rau fericirea se invata. Fericirea se alege. Se alege sa fie traita si simtita.
Esti fericit astazi?
raspuns:
astazi nu pot
poate maine
azi fericirea e doar un moment
doar un fum
doar o secunda
doar o nebunie
azi fericirea e doar un cuvant.
Esti fericit? Iti impui sa fii fericit? Este fericirea o stare? Este doar un cuvant? Personal, nu stiu. Poate ca tu stii si daca stii, esti fericit? Te ajuta ca stii ce e fericirea sa fii fericit?
Unii masoara fericirea. Da, poate oarecum ciudat insa unii o masoara. Pur si simplu iau o scara, ii adauga 10 trepte si masoara fericirea. Iau un metru si il taie la 10 centimetri. Iau un pahar si ii adauga 10 gradatii?
Este vorba despre studiul realizat intre anii 2010-2012 pentru a determina care sunt cele mai fericite tari de pe planeta. Cele mai fericite tari de pe planeta sunt astfel Danemarca, Norvegia, Elvetia, Olanda si Suedia. Personal, cred ca au trisat. Sigur paharul lor avea mai mult de 10 gradatii, metrul lor mai mult de 10 centimetri, scara lor mai mult de 10 trepte.
Cum sa masori fericirea? E un obiect? Nu, e doar o stare, doar un sentiment. Cum sa spui ca Romania se afla pe locul 90? De unde stii ca la noi nu s-a folosit sistemul rus, cu note de la 1 la 5?
Fericirea e un moment. Fericirea e eternitate in timpul care sta pe loc. Scoate bateria de la ceas si uita-te la el cum sta. Esti fericit, ai oprit timpul in loc. Totul trece pe langa tine. Tu insa, ai oprit timpul si te-ai gandit. Asta-i fericirea!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *