general

Zi de doliu national

Dupa ce ieri toate persoanele decedate au ajuns in Romania premierul a decretat ziua de 26 iunie zi de doliu national. Trebuia sa fie ziua in care se sarbatoreste drapelul insa astazi acesta se inclina in fata dramei care a cutremurat o lume intreaga. Inca din 1998 aceasta zi a fost una de sarbatoare, declarata a fi Ziua Drapelului, a simbolului  national. Anul acesta insa vine cu o schimbare de tematica.

Ce reprezinta ziua de doliu national. Cu o modalitate de a se exprima regretul fata de cele intamplate, pentru nefericitul eveniment ce a avut loc, care a luat vietile a celor 18 romani, care a distrus tot atatea familii si a indoliat nu numai Romania. In  Muntenegru doliul este si el parte din regretul exprimat. Alaturi de ai nostri inca din primele clipe de dupa accident multumirile fata de ceea ce au facut nu se opresc.

Intr-un mod concret doliul national va impune anumite „reguli” in ordinea de zi. Drapelul se va cobori in berna, la pranz 3 minute de reculegere se vor tine in numele tuturor celor care au pierdut lupta cu viata in timp ce manifestatii si festivitati de Ziua Drapelului asa cum se astepta nu vor exista. Este de la sine inteles ce reprezinta doliul si dincolo de partea oficiala si formala anuntata de oficiali este un ultim lucru ce se poate face, in semn de respect.

De ce s-a declarat zi de doliu. Nu este prima data cand se intampla asta; insa impactul pe care l-a avut acest accident a dus la o astfel de decizie. De o durere fara margini, cu sustinerea celor din Muntenegru si dovedind un ultim gest de respect accidentul se inscrie in lista celor care nu se vor uita niciodata. Decizia aceasta a fost luata si dupa revolutie, in numele tuturor celor care au luptat pentru libertate, 3 august 2007 pentru funeraliile Patriarhului Teoctist, la inmormantarea Papei Ioan Paul al II-lea de asemenea.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *