general

Vrei sa vizitezi Atena? Iata ce ar trebui sa stii!

Daca incerci sa te decizi ce vrei sa vizitezi in Atena ai putea sa te gasesti plin de optiuni. Un oras sinonim cu istoria, lista de lucruri de vizitat in Atena este imensa. De la Acropolis la locuri ascunse ca Philopappos Monument, Atena ofera pur si simplu prea mult de explorat.

Asadar, daca planuiesti sa vizitezi acest oras antic si vrei sa scoti cel mai mult din vizita ta, selectia de mai jos ar putea reprezenta motivul cumpararii biletului.

1. Acropolele

Din toate locurile de vizitat in Atena, Acropolele e de departe unui din cele mai populare. Bineinteles, sunt mai multe lucruri care recomanda acest site decat templul Parthenon pentru care este cel mai cunoscut. Intr-adevar, Acropolele contin un numar important de alte lucruri de vazut. De obicei, avand in vedere multimea si ghizii, vizita nu e tocmai una linistita insa nu trebuie sa ratezi acest obiectiv la prima vizita in Atena.

2. Templui lui Hefaistos

Ciudat omis din multe din listele cu locuri de vazut in Atena, Templul lui Hefaistos e poate unul din cele mai bine pastrate temple antice din Atena. Conditia foarte buna este data de faptul ca in secolul 7 a fost folosit pe post de biserica. Construit acum aproape 2500 ani, templul se pastreaza intr-o conditie perfecta.

3. Odeonul lui Herodes Atticus

Teatrul Greco-Roman partial restaurat, este uimitor din punct de vedere vizual. Daca esti dispus sa ierti faptul ca teatrul e mai mult Greco-Modern decat Greco-Roman, categoric o sa te bucuri de vizita.

4. Partenonul

Multi oameni vin in Atena doar pentru a vizita Partenonul si pe buna dreptate. Inclus pe mai toate listele cu locuri de vizitat in Atena si de cele mai multe ori aflat chiar pe locul 1, Partenonul este impresionant si pur si simplu nu poti merge in Atena fara sa-l vizitezi. Desi nu e cel mai bine pastrat templu, Partenonul este in curs de reconditionare.

Ma ghidez dupa anumite principii si de regula citesc foarte multe articole legate de ceea ce este mai interesant de vizitat. Asa am descoperit eblogs.eu, unde am citit un articol interesant cu numele „Locatia unei vacante de vis”. Incerc sa preiau sfaturile in cel mai constiincios mod sa le pun in aplicare. Il recomand cu mare drag!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *