general

Vitamina minune

Cu totii stim beneficiile pe care calciul il aduce organismului. Insa in acelasi timp consumul exagerat duce la riscuri de a te confrunta cu alte si alte probleme. La fel ca in fiecare situatie a vietii excesul dauneaza iar echilibrul este necesar. Insa o teorie  recenta este cea care da peste cap ceea ce stiam pana acum.

Cercetatorii sustin ca ceea ce poate prelungi viata si aduce un aport mai mare in sanatate este calciul consumat zilnic. In ceea ce priveste sexul feminin 1000mg pe zi va ridica media de viata si in procente se traduce cu 22% mai multe sanse de viata lunga ca in cazul celor care nu consuma calciu, regulat. O alta teorie pe care toti o stim este ca atunci cand luam supliemente de calciu indicat ar fi sa se combine cu vitamina D pentru o mai buna absortie in organism si pentru o eliberare prelungita. Insa cercetatorii canadieni sustin ca in cazul studiului rezultatele au aratat ca indiferent de situatie vitaminei D ca si prezenta calciul a fost elementul principal de actiune.

Ceea ce pana acum expertii spuneau, ca un consum prea mare de calciu aduce un risc de boli ale inimii se pare ca beneficiile primeaza. Nu numai ca ai grija de sistemul tau osos, atat cand vine vorba de perioada de dezvoltare si desi impoarant pe tot parcursul vietii o alta etapa care preocupa este cel de varsta a treia, dar vine si cu un plus pentru sistemul digestiv. Eviti problemele de hipertensiune si te mentii sanatos este povestea scurta a listei de beneficii pentru ceea ce calciul reprezinta pentru organismul uman.

Insa desi considerat un element grozav pentru sanatate si viata lunga a consuma calciu nu este singura grija pe care ar trebui sa o aibe fiecare. Un stil de viata sanatos este in primul rand o preocupare necesara.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *