general

Vine razboiul cu pusca in mana? Pro si contra

In ultima vreme, unul din cel mai discutat subiect in tara este cel al posibilitatii inceperii unui Al Treilea Razboi Mondial. Ei bine, astazi incercam sa gasim atat argumente pro cat si argumente contra si sa vedem cam care ar fi efectele daca un astfel de razboi ar incepe.

Mai in gluma sau mai in serios, in ultima vreme am vorbit cu mai multi prieteni despre posibilitatea inrolarii in armata pentru cei care au varste cuprinse intre 20 si 35 de ani. Ei bine, daca multi au glumit spunand ca scapa de griji (familie, femei etc), aceleasi persoane erau oarecum crispate la acest gand.

Unde mai pui ca cei mai multi dintre ei (cei cu varste intre 20 si 25)nici macar nu au facut armata. Nefacand armata, cei mai multi nu sunt pregatiti nici fizic si nici psihic pentru a pune deodata mana pe o arma. Unde mai pui ca la propri, pregatirea fizica pentru multi este aproape de 0. In astfel de cazuri, tinerii de 15-18 ani care fac licee la profil sportiv ar fi mai potriviti decat cei intre 20 si 25 de ani.

De ce multi cred ca un astfel de razboi e posibil sa inceapa?

Multi cred acest lucru pentru tot ce vad la televizor. Da, intr-adevar se patruleaza pe strada cu arme in mana insa asta fac doar fortele armate cu pregatire. Da, este adevarat ca pericolul este iminent insa noi nu suntem cei in mijlocul tintei.

De ce e prea putin probabil ca un astfel de razboi sa inceapa?

Un astfel de razboi, cu tineri de 20 de ani cu arma in mana, e prea putin probabil sa inceapa din cauza tehnologiei. Daca multi nu stiu, astazi doar apasarea de 2-3 butoane din diferite colturi ale lumii poate distruge un intreg continent.

Personal, cred din acest motiv ca mai degraba ar trebui sa ne temem de un astfel de pericol decat de cel de a fi chemati sa ne inrolam.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *