general

Uzura placutelor de frana

stoauto.roSistemul de franare este parte integranta a oricarui autovehicul, iar placutele de frana sunt o foarte importanta parte constituenta a acestuia. Se pune intrebarea cat rezista placutele de frana pana cand trebuiesc inlocuite?

Franele sunt o parte vitala necesara pentru functionarea oricarui autoturism, la fel ca si directia, transmisia sau orice alt sistem. Mentenanta si ingrijirea sistemului de franare se impune pentru a avea o experienta sigura in condus. Problemele la sistemul de franare pot fi atribuite uzurii placutelor de frana sau discurilor de frana. Pentru functionarea optima a sistemului de franare este important sa ii verifici periodic gradul de uzura.

Din nevoia de a conduce vehicule in deplina siguranta, producatorii si comerciantii de piese auto au intrat si pe piata online pentru a ajuta mai mult conducatorii auto in gasirea pieselor potrivite. Un astfel de caz este si www.stoauto.ro, societate importatoare de piese auto si accesorii originale pentru diverse marci si modele de autovehicule precum Volkswagen, Audi, Seat si Skoda. In gama de piese oferite intra orice ar putea satisface nevoile clientilor, de la anvelope la jante, de la piese tuning la accesorii pentru cosmetizarea autovehiculului, dar si discuri de frana, placute de frana si alte accesorii absolut necesare pentru fiabilitatea si functionalitatea optima a autovehiculului.

Revenind la placutele de frana si uzura lor, sa vedem cativa factori care influenteaza durata lor de viata.

  • Materialul din care sunt realizate poate fi semi-metalic, organic fara azbest, cu continut metalic redus sau ceramice. Placutele de frana organice sunt foarte silentioase si nu creaza atat de multa uzura asupra discului de frana. Cele semimetalice sunt eficiente in cazul autovehiculelor de tonaj mai mare, iar placutele de frana ceramice au de obicei durata cea mai mare de viata insa pot fi mai zgomotoase decat celelalte in unele cazuri.
  • Stilul de condus este de asemenea un factor decisiv in uzura placutelor. Daca stilul de condus este unul mai sportiv, cu franari si accelerari dese, desigur ca uzura asupra placutelor va fi mai mare si durata lor de viata va fi mai scurta.
  • Tipul si greutatea masinii. Autovehiculele de tonaj mai mare, fie ca sunt autoutilitare, fie ca sunt din categoria SUV, prezinta un grad de uzura mai mare asupra placutelor de frana.
  • Terenul. In special gravitatia este un factor de influenta in uzura placutelor de frana. Drumuri cu inclinatii sau cu multe curbe isi fac simtita actiunea asupra acestora.

Indiferent de categoria masinii sau stilul de condus al proprietarului, pe stoauto.ro pot fi gasite placute de frana de diverse tipuri, care sa se plieze exact nevoilor fiecarui conducator auto. In general cartea tehnica a autovehiculului precizeaza intervalul la care trebuiesc schimbate placutele – in kilometri – insa recomandata este verificarea prin palpare periodica a placutelor pentru a vedea gradul lor de uzura.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.