Blog

Un zambet impecabil

zambet Oricine stie ca atunci cand zambesti te faci mai placut. Nu insa si cand vine vorba de un aspect mai putin estetic si placut al zambetului. Oricat l-ai ingriji pana la urma ai nevoie de un ajutor profesionist. Dar pe termen lung tine de modul in care stii sa iti pastrezi stralucirea acestuia. Din sirul de alimente pe care sa le eviti pentru a avea un zambet impecabil se numara:

  1. Cafea, ceai, vin. Sunt clasiccile avertismente care se impun. Acestea slabesc smaltul si mai ales daca sunt servite cate putin, sorbite practic, aduc un si mai mare risc de a creste acizii daunatori din gura. La fel de iritant este si faptul ca pateaza cel mai repede dintii.
  2. Cerealele de dimineata. Cele dulci si aromate pe care le preferi dimineata sunt la fel de daunatoare pentru dantura ca si produsele de patiserie. Acestea contin un nivel ridicat de zahar si ataca placa dentara.
  3. Si produsele care contin o cantitate mare de amidon sunt la fel de daunatoare. Provocand un nivel crescut de acizi in cavitatea orala culmea este ca atunci cand vine vorba de amidonul din legume acesta nu ataca dintii la fel de mult.
  4. Dulciurile si in special acele bomboane gumate sau jeleurile au acelasi efect asupra dintilor ca si celelalte alimente. Doar ca in acest caz nu este de neglijat faptul ca se lipesc cel mai adesea de dinti si astfel rolul salivei nu mai poate fi acelasi, de a proteja suprafata dentara.

Dar din randul celor mai mari inamici ai unui zambet sanatos si stralucitor se numara viciul fumatului. Acesta pateaza dintii si ii face galbeni, aspect vizibil ce se combate doar prin curatare frecventa si profesionala, produse de asa natura sa curete si sa albeasca. Nu degeaba se spune ca fumatul este unul din cele mai daunatoare vicii.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.