Casa si gradina general

Un plus de personalitate in camera ta

camera ta
camera ta

Atunci cand esti intr-un proces de reamenajare a locuintei nu trebuie sa uiti ca indiferent ceea ce vor face muncitorii, amprenta pe care o pui asupra propriei camere este cea mai importanta, incat aceasta va fi mereu o parte din tine si iti va exprima personalitatea.

Camera de zi este incaparea in care se intalnesc deopotriva copiii, tinerii, adultii si varstnicii dintr-o familie. De aceea, nu este usor sa creezi o atmosfera pe placul tuturor. Daca vrei ca decorul sa fie acceptat de toti membrii familiei atat din punct de vedere estetic cat si utilitar, trebuie sa urmezi cateva sfaturi pentru amenajarea camerei de zi.

Camera de zi este o incapere in care membrii familiei isi petrec timpul impreuna. Fie ca stau la televizor ori se relaxeaza pe un fotoliu comod, fie ca se joaca cu animalul de companie ori citesc o carte sau o revista, toate obiectele care ii inconjoara si care fac parte din decor trebuie sa creeze o atmosfera reconfortanta.

Astfel, amenajarea locuintei este un lucru extrem de important si va trebui sa acorzi suficienta atentie gasirii celor mai bune solutii de amenajare. In continuare, iti vom oferi cateva sfaturi care te vor ajuta sa transformati banala camera de care te-ai plictisit intr-una care arata foarte bine. Iata ce trebuie sa faci:

  • alege un tapet care sa te reprezinte, fie ca ai o pasiune pentru o tara anume, pentru un personaj anume, incearca macar unul din cei patru pereti ai camerei sa fie cu acest element. Eu de exemplu, am ales sa ma exprim prin pictarea pe un perete a unui element care imi confera calm astfel incat am pictat pe peretele albastru stele fluorescente si galbene, care sa redea linistea serii, element care sa ma aduca mai aproape de natura si de privitul cerului in aer liber;
  • lipeste autocolante 3D pe peretele camerei tale, astfel incat sa iti exprimi latura artistica;
  • daca vorbim de camera copilului, atunci nu se concepe ca pe peretii camerei sa lipseasca personajele din desenele preferate sau din povestile cu zane si zmei la care viseaza de mult;
  • pentru iluminat alege acele lustre in forme moderne, in diverse culori, care sa iti confere calmul si linistea atunci cand ajungi obosit de la birou;
  • daca doresti sa iti pictezi proprii pereti in nuante ascendente, poti aplica si singur tehnica buretelui, cu care poti crea culori in degrade si forme speciale.
  • patului tau nu trebuie sa ii lipseasca cateva pernute decorative, care sa confere un aspect mai placut camerei tale. Opteaza pentru acele pernute in tenda cu lenjeria de pat sau opuse acesteia pentru un plus de culoare.
  • oricand poti pune amprenta unui stil vintage pe peretii camerei tale sau in ceea ce priveste piesele de mobilier. Mobilierul este foarte important si poate schimba radical aspectul camerei. In cazul in care iti doresti sa ai un mobilier mai iesit din comun, foarte frumos si accesibil, opteaza pentru mobilier de lux la super pret.

Indiferent ce metoda vei alege, fii sigur ca in camera ta va exista intotdeauna un plus de valoare conferit de personalitatea ta.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.