general

Un nou record pentru Romania

Suntem codasi in Europa cand vine vorba de plantat copaci sau de implementat noi reguli si legi. Insa cand vine vorba de mame tinere suntem in top si cu un loc fruntas. Zilele trecute, mai exact 11 iulie a marcat si anul acesta ziua populatiei. Si in numele acestui eveniment s-a realizat un top al varstei medii a mamelor. Pentru Romania mamele adolescente reprezinta o preocupare caci in fiecare an povestea se repeta; astfel de episoade ne-au adus pe primul loc in Europa.

Desi ar fi prea mult spus ca este un top al rusinii-pana la urma sunt copii la mijloc- gasim o problema in ceea ce priveste educatia acelor tinere, a fetelor care cresc o data cu cei carora le dau viata. Este o situatie care ingrijoreaza fara doar si poate. Intr-un mod exact Romania a inregistrat un procent de 10,6% de mame adolescente, cu un loc fruntas in acelasi top in care Elvetia este la capatul listei cu un procent. In tari dezvoltate precum Marea Britanie, Letonia sau Slovacia inregistreaza un procent de 5%. Din nou intr-o nota comparativa in cele mai multe state din Europa media este de 3%, ceea ce Romania depaseste detasat.

Problema vizeaza tinerele sub 20 de ani. Fie ele si casatorite sau nu sarcina in adolescenta sau chiar imediat la majorat este o problema. Intervine si o sanctiune, un dosar penal al celui care intretine relatii sexuale cu un minor, intervine o problma cand nu exista un cadru format pentru cel  mic, o familie. Tineri obligati sa lase copilaria in spate si sa creasca un copil. Tineri care isi stopeaza brusc anumite perspective in viata si sa isi asume cresterea unui copil, o responsabilitate mare, la fel ca o viata de om. Vina nu este a celui mic insa din pacate sunt la fel de multe cazuri de abandon. Educatia sexuala lipseste cu desavarsire in timp ce Romania ramane cap de lista in acest domeniu.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *