general

Un caine ascultator si un stapan fericit

Asa stapan asa caine. In multe aspecte ce tin de comportament se pare ca animalele de companie „imprumuta” similaritati din ceea ce stapanul este. Sau tinand cont de ceea ce se spune despre alegerea unui catel, de fapt acesta alegandu-si stapanul, cu simturile lor si energia, vibratiile interioare vor corespunde cu un anumit tip de persoana de unde si atractia in a-si alege stapanul. Si daca nu va iesi asa cum sperai acum poti sa iti controlezi cainele cu un sistem complex.

Pentru cei lenesi si nu numai investitia intr-un astfel de „echipament” ar putea aduce numeroase beneficii. Jeff Miller si David Bevly sunt inventatorii care au pus la punct un sistem compus dintr-un microprocesor, un radio wireless si un GPS. Cu ajutorul unei telecomenzi vei putea sa ordonezi cainelui ce sa faca, sa il controlezi. Si daca intrebarea este cat de eficienta este metoda, s-a dovedit ca are o rata de peste 90% de succes. Sistemul produce diferite tonuri pentru ca dragutul catel sa poate saluta oamenii, sa gaseasca ceva.

Dar este uman sa se apeleze la astfel de metode?  Inventatorii spun ca eficient este sa se folsoeasca in scopuri precise de salavare, nu pentru satisfactia personala sau in scopuri care sa nu faca obiectul de interes pentru care a fost facut echipamentul. Inchipuiti-va o situatie in care cainii ce vin insotiti de organele de politie si salvare nu pot fi ghidati de oameni in locuri in care ei reusesc sa se strecoare. Astfel ca acest sistem va permite comanda la distanta si o mai bune modalitate de a se rezolva totul, de la a gasi persoane sub daramaturi si pana la droguri bine ascunse.

Ne indreptam spre situatii care ne uimesc insa tehnologia functioneaza in numele nostru. Totul pentru mai bine. Si daca in curand vei intalni un catel jucaus care da labuta in semn de salut te poti deja gandi ca este controlat de la distanta.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *