Blog

Tu ai uitat ?

Nu știu dacă doar eu văd asta sau este ceva general, cum un român a reușit să treacă peste granița României brusc a uitat limba română și nu mai este un simplu angajat cu salariul de 5-600 ron, sau nu mai este lepra care stătea în fața blocului să fumeze o țigare la poștă și spărgea semințe în zilele bune.

Eu nu înțeleg de ce trebuie să fim așa falși și să ne dăm ceea ce nu suntem, mai ales după ce plecăm prin tări străine la furat sau în cel mai bun caz slugă la un patron care nu dă doi bani pe tine.

Oameni buni și în România se poate trăii bine dacă îți dorești cu adevărat și te zbați pentru un job mai bun, sau să îți ridici propria afacere.

Dar de ce să gândească românul așa ? Când el se plânge că nu are doi lei în buzunar, dar el în loc să caute ceva de muncă stă și se joacă dota sau counter strike cu alți ratați fără job sau copii care au o școală de terminat.

Am avut și eu norocul să trec granița să văd alte tări și imediat cum ne-am suit în avion oamenii au început să vorbească în alte limbi, să se comporte ca ei, brusc nu mai erau români.

Păcat că avem o țară frumoasă dar ne batem joc de ea în fiecare secunda și mai ales ne batem joc de noi, arătăm ca un popor migrator fară țară și fără nici un pic de respect față de noi.

Poate am exagerat puțin, dar ce am văzut în ultimul timp mă face să cred că am dreptate și românii preferă să slugărească în alte țări, decât să încerce să lupte pentru un trai decent în țara lor.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *