Blog general

Trei bauturi pe care trebuie sa le eviti daca vrei sa slabesti

Daca incerci sa slabesti sau sa-ti mentii greutatea, insa vrei in acelasi timp sa te bucuri de iesirile cu prietenii in weekenduri, atunci trebuie sa stii ca acele cateva bauturi pe care le servesti s-ar putea sa anuleze toata munca grea pe care ai facut-o in cursul saptamanii, tinand diete si facand o gramada de exercitii fizice. Problema cu consumul de alcool atunci cand vrei sa slabesti este aceea ca alcoolul are in componenta sa  o gramada de calorii. In continuare vor fi descrise cateva dintre bauturile cele mai bogate in calorii.

Berea, indispensabila in orice lista de bauturi alcoolice, este unul dintre bauturile alcoolice cu continutul cel mai mare de calorii, avand intre 100 si 300 de calorii/sticla de bere si in jurul a 10 g de carbohidrati. Este clar cum consumul regulat de bere te va face sa adaugi o gramada de calorii in doar cateva ore si sa nu fii amagit de ideea ca berea fara alcool este mai prejos in materie de calorii.

Vinul, este alta bautura foarte bogata in calorii, populara in randurile oamenilor din orice categorie de varsta. Faptul ca vinul ingrasa ar trebui cunoscut de catre persoanele mai in varsta, care, chiar daca au in general probleme cu circulatia, au tendinta sa consume mai mult vin decat ceilalti. Vinul are in jur de 100 de calorii/pahar si are tendinta sa se asimileze aproape in totalitate. Asadar, aviz amatorilor ai consumului regulat de vin la mese, chiar daca aveti parte de o masa „usoara”, vinul o va „ingreuna” mereu.

Ultima, dar nu si cea din urma bautura care te va face sa te ingrasi, este votca. Daca iti place sa „dai peste cap” cate un shot de votca cu prietenii, tine minte ca de fiecare data ingerezi in jur de 60 de calorii. Si daca iti mai si place sa-ti amesteci votca cu cola, atunci e clar. Asimilezi in jur de 150 de calorii la fiecare pahar. Si hai sa fim seriosi, cine se opreste doar la un singur pahar?

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *