Trucuri

Top sfaturi contra petelor

Petele dauneaza grav hainelor. Unele nu mai sunt bune de folosit niciodata asa ca atentia acordata modului in care manevrezi anumite lucruri este imperioasa. In orice caz, petele de la machiaj par a fi ceva mai dificile; numai daca ne gandim la petele de fond de ten acestea sunt atat de grave incat ar putea chiar sa nu mai dispara.

Un truc simplu ne spune ca  pentru a actiona impotriva unei pete trebuie sa folosim miez de paine. Acesta este menit sa absoarba imediat machiajul astfel ca sansele ca acesta sa se impregneze in tesatura sunt destul de mici. Depinde ce-io drept si de tipuld e tesatura; daca este vorba de piele este usor sa stergi pata cu demachiant si apoi sa stergi zona.

Un alt truc care te salveaza din ghearele unei pete de fond de ten se refera la pudra de talc. Spre exemplu pentru suprafete din piele intoarsa fondul de ten se absoarbe in pudra si nu se imbiba. Dar stiai ca si amoniacul poate fi de mare ajutor? Mai ales pentru tesaturile din bumbac acesta poate fi solutia salvatoare. Aici exista doua situatii, de la partea de calcare pentru a scoate orice urma de pata si pana la partea de amoniac si fara urmare, pentru acele tesaturi din material fluid cum este matasea.

Bicarbonatul este utul numai atuncic and este vorba de pete de machiaj precum cel de fond de ten insa asupra unor suprafete si nu materiale. Poti folosi si alcool mai ales ca aceasta dezinfecteaza si numai daca este vorba de inox.

Culmea, in cazul unui tapet – desi pare ciudat sa afli ca poti murdari astfel de zone – o radiera te poate ajuta desi in prealabil ajungi sa cureti si cu miez de paine care sa absoarba surplusul de lichid.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.