general

Testul de rezistenta si lectia de viata- a trai fara internet

Suntem din ce in ce mai mult conectati la internet zilnic. Poate si din prisma meseriei insa cu siguranta ca toti am devenit captati de lumea internetului, de socializare virala, de prietenie de acest tip. Te-ai gandit cum ar fi sa nu ai internet? Dar cum ar fi pur si simplu sa uit ca exista si sa nu il mai folosesti? Pe cat de ciudat si fara raspuns pe atat de intrigant un american si-a propus acest lucru si a si reusit. Performanta sa a fost sa nu mai foloseasca internetul din varii motive timp de un an.

Desigur ca avand o motivatie personala o astfel de propunere nu ar starni curiozitate tuturor. Dar iata ca acest tip a trait experienta aceasta din plin. Si a avut ce invata. Sunt insa printre altele 5 lucruri esentiale pe care le-am impartasit din aceasta inedita poveste. Considerand cu nu mai este productiv, ca nu mai este eficient in munca sa credea ca internetul „ii spala creierul”. A ajuns insa la concluzia ca este o chestiune personala si ca singurul vinovat in poveste este propria persoana.

Un alt punct pentru care folosirea internetului nu este un plus, asa cum reiese din povestea celui care a facut acest „studiu de caz”, este faptul ca a citi o carte poate inlocui retelele de socializare, a descoperi ceva nou este la fel de posibil daca vrei asta. Insa exista si parti care sa refaca o balanta si punctul forte il reprezinta usurinta de a intra in contact cu oamenii. Desigur ca vei afla stiri despre cunoscuti,prieteni, amici, rude mult mai usor decat sa mergi in vizita. Insa nu este asta o alta forma de socializare dar una poate ca mai limitata sau impersonala?

Oricum am judecat lucrurile intotdeauna va fi o parte buna si una mai putin placuta. Si tine de fiecare dintre noi in a trasa o linie de acest fel, in a percepe ce cantareste mai mult si care este gradul de suportabilitate, de acceptabilitate ca influenta in viata noastra.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *