general

Testele genetice

Cu grija de a fi un om sanatos si cand vine momentul de a forma o familie viitorul copil sa fie la fel testele genetice sutn cele care iti pot dezvalui eventuale nereguli. Eventuale pentru ca se analizeaza conform cu genele tale ce predispozitii ai la anumite boli. Sansa la viata creste considerabil caci in zilele noastre exista tratamente de generatie moderna care pot imbunatati viata in conditiile unei afectiuni daca nu chiar sa o trateze complet.

Cand sa optezi pentru astfel de gene? In general se recomanda unei categorii de persoane din motive bine intemeiate. Insa nu este exclus sa preferi o astfel de analiza fara ideea ca vei dori un copil. Este vorba in primul rand de cei care avand un istoric al membrilor familiei si avand concret exemple de afectiuni se gandesc din start ca poate detin o astfel de gena la randul lor. Cand pe linia membrilor de sex feminin au existat cazuri mai mult sau mai putin fericite de cancer la san cu siguranta un risc pentru generatia tanara exista.

Pe urma sunt in general vizate persoanele trecute de varsta de 30 de ani care din dorinta de a avea un copil sunt cu un mai mare risc ca sarcina sa fie cu probleme sau copilul sa se nasca cu anomalii din cazua diverselor „nebunii” ale hormonilor. Se recomanda inainte de concepere insa chiar si in primele luni ca testele genetice sa fie facute si astfel sa elimi potentiale riscuri.

Pe langa partea de interes in acest sens si nevoie exista insa si riscul ca o data ce te-ai supus unor astfel de teste sa absorbi o mare doza de pesimism. Cum e sa stii si sa traiesti cu gandul ca intr-o zi vei avea o suferitna grea? Ce poti sa faci cands stii ca esti predispus sa faci cancer? Desigur ca sunt factori pe care ii poti controla in acest sens insa cu exemplul cancerului sa optezi dinainte pentru o operatie de extirpare a unui san suna dramatic si chiar si asa nu ai de unde sa stii ca va fi cu succes sa nu se mai declanseze.

Una peste alta partea care iarasi face o diferenta este legata de costuri pentru ca testele genetice nu sunt atat de accesibile pentru toti.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *