Noutati

Temperaturile scazute fac victime

harta temperaturiNoaptea de joi a fost una din cele mai greu de indurat atat pentru bucuresteni cat si pentru restul tarii. In Bucuresti au fost inregistrate -16 grade celsius insa temperatura pe care corpul a simtit-o a fost de nu mai putin de 24 de grade celsius. 

Iarna face ravagii din toate punctele de vedere. Temperaturile sunt din ce in ce mai scazute iar noaptea trecuta au indurat atat taximetristii de exemplu cat si armata.

Taximetristii au fost nevoiti sa tina motoarele pornite. Din cauza aceasta costurile au depasit incasarile si astfel, marea lor majoritate au iesit in paguba intrucat putini au fost romanii care s-au incumetat sa mai iasa din case.

O alta problema, pe langa muntii de zapada o constituie muntii de gunoaie. Din cauza faptului ca multe din stradutele laturalnice au fost impracticabile, masinile de la salubrizare au pe lista locuri prin care nu au mai trecut chiar si de 5 zile.

S-a incercat patrunderea autospecialelor alaturi de excavatoare insa in unele cazuri, pana si masinile de dezapezire au ramas suspendate. Nu mai vorbim nici de zecii de proprietari de masini cu garda joasa care au ramas suspendati pe una din cele 5000 de stradute aproape impracticabile. In cazul lor, lopata nu a fost deloc o solutie.

Nici la Suceava de exemplu situatia nu a fost mai roz noapte trecuta. Cu temperaturi de -19 grade celsius, simtite ca -25 de grade celsius, in Suceava aseara au ajuns la Spitalul de Urgenta 4 persoane cu degeraturi.

Ioan Tanase de la statia meteo din Suceava spune ca sunt cele mai joase temperaturi care s-au inregistrat pe tot parcursul acestei ierni. Deasemenea, ANM anunta ca temperaturile vor creste putin pana la data de 4 februarie dupa care vor reveni la cele cu care ne confruntam acum. Cel mai frig este si va fi si in continuare in Moldova.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *