general

Temerile care te definesc

Contrar a ceea ce unii spun ca exista doar frica de divinitate pe care de altfel nu pot controla fiecare dintre noi are o frica; dusa la extrem creeaza fobii care in timp te definesc, devine parte din viata ta, din caracterul tau. Si pe cat de stresant de a fi in preajma factorului care declanseaza frica pe atat de amuzant pentru cei din exterior care cu greu isi explica situatia.

Cea mai clasica dintre toate este fara doar si poate frica de rozatoare. Pentru ca misuna prin casa ta, pentru ca nu te incanta cu nimic la priam vedere insa nici pe mai departe, pentru ca devine un inamic clar si dezgustator pe unde umbla. Lasand la o parte aceasta concreta situatie exista teama pentru cuvinte lungi. Ciudat ce-i drept insa pentru cei care sutn nevoiti prin prisma meseriei sa vorbeasca in fata unui public cand un cuvant va fi prea lung si greu de citit este clar ca intervine o panica de a nu te face de ras, de a nu starni amuzamentul cand totul este serios si sobru.

O alta situatie, o alta teama in aceeasi categorie este anatidaephobia, denumire data stiintific pentru teama creata de o rata care te urmareste. Poate in copilarie ai patit sa crezi ca rata este rau intentionata si ai dezvoltat o frica ca te urmareste.

Mai mult decat atat exista teama de femei frumoase, de telefoane mobile, de a merge la scoala si lista poate continua cu multiple astfel de cazuri, poate banale pentru unii. Ironic sau nu exista chiar si teama de a-ti fi teama. In termeni de specialitate este phobophobia.

Cu certitudinea adusa de specialisti ca ne nastem cu doua temeri, un legata de zgomote puternice si una de teama de a cadea toate celelalte, ciudate sau nu le dobandim prin prisma experientei vietii.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *