Blog

Tehnologie moderna pentru catei

Iubitorii de animale si in special cei care au un patruped se vor preocupa si de sanatatea celui in cauza, nu numai de a asigura hrana necesara si atentia cuvenita. Si cum din prea multa dragoste este foarte usor sa cada in panta de exagerare cand a oferi hrana de orice tip animalului inseamna o forma de iubire monitorizarea animalului devine o problema. La fel ca si in cazul oamenilor acestia pot ajunge in pragul obezitatii si vor avea nevoie de exercitii si un plan complex pentru a reveni la silueta de alta data.

Cercetatorii de la Cornell University din New York au dezvoltat un dispozitiv modern care sa poata monitoriza starea de sanatate a cainilor. Compania Voyce si-a prezentat inventia in cadrul targului special dedicat tehnologie la Las Vegas. Practic aceasta zgarda altfel aduna tot felul de date pentru a analiza modul in care patrupedul isi mentine ritmul sanatos. Poate fi purtata chiar si sub apa, ceea ce faciliteaza modul in care stapanii au grija si de acest aspect. Nu atrage praful, nu emana miros deci serveste aparent de decor.

Acest accesoriu canin poate monitoriza date despre ritmul cardiac, pulsul, caloriile din timpul mesei si raportat totul la miscarea facuta de-a lungul zilei, suficienta sau nu pentru fiecare caz. Un antrenor personal, un nutritionist tacut si eficient. Asa s-ar putea descrie ceea ce aceast zgarda face. Datele interpretate, sub forma unui raport oarecum, ajung la stapan printr-o aplicatie pe telefonul mobil. Totul la o suma estimata de 300 de dolari maxim.

Sa fie oare aceasta zgarda un prim pas pentru a monitoriza mai eficient viata cainelui? Unii ar spune ca este un stres in plus sau ca nu poti sa te ghidezi 100% dupa ce spun cifrele- e ca si in cazul dietelor cand stii ca nu e bine insa iti faci pofta de dulce cu un desert savuros. O astfel de situatie nu este insa permisa de dispozitivile special destinate sa iti regleze ritmul si stilul sanatos de viata.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.