general

Surpriza din iaurt

A savura un iaurt cu fructe te-ai putea gandi ca este combinatia perfecta intre necesarul de calciu din lactate si vitaminele din savoarea fructelor. Iaurtul cu capsuni spre exemplu este in topul preferintelor pentru gustul sau dulce si mai cu seama in randul copiilor. Nici nu te-ai gandit la ce surpriza ar putea contine de fapt.

Un reportaj realizat de cei de la CNN a dezvalui recent ca acea culoare rosie din iaurt este de fapt colorantul chimic. Prea putini s-ar fi putut gandi asa de vreme ce reclama este total alta. Poate ca si strategie de marketing in randul companiilor producatoare de iaurt s-a lansat si acel tip de iaurt cu fructe intregi pentru a demonstra concret ca in compozitia acestuia exista ceea ce se spune ca se foloseste. Revenind la acel reportaj nu numai ca din ideea de a manca sanatos ajungi sa consumi de fapt coloranti insa acesta este rezultatul unei retete bazata pe gandaci.

Acidul carminic este prin urmare ceea ce completeaza lista de ingrediente la producerea unui iaurt, acesta fiind rezultatul unei fierturi de gandaci, acea grupa de gandanci din Mexic care se numesc Cosenila. Nu mai mult sau mai putin de 40,000 de gandaci fac jumatate de kilogram de acid carminic.

De ce abia acum s-a descoperit? Desi metoda nu este una noua reportajul a starnit interesul cand mai multe plangeri au vizat consumul de iaurt cu capsuni. Surpriza a fost insa de proportii insa si in mod logic gandind producatorii nu pot sa isi promoveze produsul prin atat de multa sinceritate pe etichete pentru a mentiona de metoda folosita pe baza de gandaci.

Desigur ca dezgustant, ca demonstreaza ca nimic nu mai este natural si pana si inocentul iaurt de capsuni este parte din categoria alimentelor nesanatoase. Ce metode se folosesc pentru celelalte iaurturi de vreme ce fructele nu sunt incluse?

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *