Blog Stiri

Sunswift eVe- noua masina solara

Cu scopul de a avea propria masina bazata pe energie solara pe strazile din orasul Sydney, Australia, o echipa de studenti de la Universitatea New South Wales munceste din greu pentru a pune la punct fiecare detaliu a acestui proiect.

Sunswift eVe este o masina inteligenta, sport, ce foloseste energie solara, acesta fiind un punct forte pentru solutiile de transport sustenabil pe care viitorul apropiat ni-l poate oferi. Scopul studentilor australieni este de a lansa prima masina care ar putea fi acceptata legal pe drumurile din Australia, si acela de a demonstra ca tehnologia este o competitie pe masura pentru tranporturile care inca functioneaza cu benzina.

Construita pentru viteza, masina a rupt un record mondial de viteza, zdrobind recordul precedent care a fost inregistrat acum 26 de in urma. Astazi, eVe detine reccordul cu o viteza medie de 107 km/h parcursi pe o distanta de 500 km.

Inca din martie 2015 se doreste ca aceasta masina sa se puna pe „picioare” in mod legal pe strazile din Australia. Studentii vor sa demonstreze ca se poate realiza o masina practica, avand la baza tehnologia solara existenta si care poate lua calea unui viitor cu o energie curata. eVe nu mai este un vis pentru mediul incojurator. Acesta este un vehicul elegant care functioneaza exact ca o masina obisnuita, cu un consum de carburant 0 si cu zero emisii.

Cel mai inedit lucru la aceasta masina este faptul ca se poate reincarca singura, si asta gratis datorita panourilor solare montate deasupra masinii care au grija sa realimente bateria, asa ca, atata timp cat soarele este pe cer, putem renunta la grija alimentarii bateriei.

De asemenea, aceasta masina este creata si pentru calatorii pe distante mai lungi, chiar si noaptea. Acest lucru este posibil deoarece bateria, foarte eficienta, permite masinii sa calatoreasca cel putin 500 de km fara energia provenita de la soare. Asadar, eVe nimeni nu trebuie sa-si mai faca griji ca ramane fara carburant vreodata.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *