Noutati

Subjugati de tehnologie

Desi titlul suna oarecum negativ, tehnologia de care suntem „subjugati” astazi nu este deloc ceva rau. Tehnologia mai degraba este motivul pentru care inca mai avem loc pe o planeta atat de mica, un numar de peste 7 miliarde de fiinte vii, fiecare cu nevoile ei de existenta.

De ce reuseste tehnologia sa ne subjuge?

Tehnologia ne constrange oarecum sa fim dependenti de ea, pentru a face fata societatii in care traim. Mai mult decat un motiv, tehnologia devie un scop si orice evolutie in acest sens, reprezinta un pas mai aproape de atingerea acestui scop. Scopul pe care il avem insa nu se ghideaza dupa masuri fizice, cunoscute de toata lumea ci mai degraba de o limita psihologia pe care incercam mereu sa o depasim.

Astfel, poate ca aplicam mai des principiul „The sky is the limit” decat un principiu de masura matematica sau de orice alt ordin exact si cunoscut.

Ce aduce tehnologia in viata noastra?

Tehnologia de care suntem inconjurati de aduce mai mult timp. De fapt, relatia dintre tehnologie si durata de viata a oamenilor reprezinta de fapt o directa concordanta. In ce sens? Acum 500 de ani, oamenii ajungeau cu succes la varste venerabile de peste 100 de ani. Astazi, durata medie de viata a unui om nu sare cu mult de 70 de ani.

Cum se face insa ca avem la fel de mult timp cum aveau si cei de acum peste 500 de ani? Il avem pentru ca tehnologia aduce in primul rand automatizare in viata noastra. Cu echipamente din ce in ce mai moderne, suntem capabili sa castigam din ce in ce mai mult timp. Nu uitati insa ca relatia se mentine si ca odata cu evolutia tehnologiei si durata de viata scade.

Ce incercam?

Incercam sa ajungem cu succes la punctul in care vom rupe aceasta bariera si tehnologia va reusi sa creasca durata de viata medie.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *