general

Strategiile liderilor productivi

Calm_Leader

Liderii sunt foarte importanti. Pentru ca o afacere sa functioneze este foarte important ca liderii sa fie cei mai productivi din firma respectiva.

M-am intrebat adesea „Cum poate fi un lider mai productiv?” Ei bine, reaspunsul nu este in „a face ceva”, si nu depinde de cat de repede si cat de bine. Cea mai buna modalitate sa fii productiv ca lider este sa faci cea mai buna alegere in ce sa faci in orice moment.

In orice zi, sunt probabil sute, daca nu mii, de actiuni pe care le poti face. Cele pe care le alegi sunt deseori critice daca tu sau echipa ta veti face progresul de care aveti nevoie pentru a atinge tintele succesului organizatiei sau companiei tale.

Este arta prioritizarii constante, o lista mentala in ceea ce ai de facut care trece printr-un tip special de algoritm, un tip care doar un creier unman concentrat eficient poate sa-l rezolve.

  • Inchide-ti reflexele „da”. Creierul tau nu are sansa sa reactioneze si procesul „da pot” este primul lucru pe care-l scoatem pe gura. A te intrece este pacatul cardinal al productivitatii. Incercati replici precum „Lasa-ma sa ma gandesc la asta” sau „o sa te contactez eu” sau doar „nu”.
  • Redu multitasking-ul sever. Gandeste-te cat de greu este sa ai o conversatie telefonica folositoare atunci cand raspunzi la un e-mail, cand trimit mesaje sau scrii pe twitter in acelasi timp. Mintile noastre sunt o comoara de la natura, dar nu sunt atat de bune.
  • Vino cu o lista zilnica „Top 5”. Sa scrii totul pe o foaie este imposibil, poti insa sa stai jos si sa te gandesti 5 minute in fiecare dimineata si sa pui pe foaie cele mai importante 5 lucruri pe care trebuie sa le faci in acea zi. Asa este, doar 5 lucruri, creierul tau iti va multumi pentru asistenta.

Incearca sa faci aceste lucruri consistent, si sa-ti indrepti atentia pentru a lua decizii de conducere mai bune si mai eficiente fara sa te scufunzi in decizii.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *