Blog

Stop tehnologiei- ce pierzi cand stai numai cu telefonul in mana

In zilele noastre este destul de comun sa fii mereu cu telefonul in mana avand in vedere cate lucruri poti face cu aceste device-uri de generatie moderna. Acestea sunt dotate cu tot felul de aplicatii care chipurile te ajuta doar ca in timp se prea poate sa ajungi oarecum dependent de el.

Cand stai numai cu ochii in telefon se prea poate sa pierzi interesantul din jurul tau:

  1. O conversatie sau chiar sa zaresti pe el sau pe ea. Stii cum se spune, ar trebui sa zambesti mereu asta pentru ca nu se stie cine se va indragosti de tine in orice moment. Insa tu nu mai tii cont de asta.
  2. Iti pierzi timpul. Sunt lucruri care nu se vor mai intoarce asa ca ceea ce pierzi astazi vei regreta maine. Nu am timp spun multi care au atat de multe task-uri si totusi timpul petrecut pe telefon iti poate fi inamic. Real! Ce vei raspunde celui care te va intreba ce ai mai facut? Rezumatul tau este unul sumbru.
  3. Dialogul si relatiile interumane se risipesc. Preferam sa vorbim mai mult la telefon sau prin alte metode si prea putin sa ne mai si vedem in realitate. Asta ne schimba in timp si ne face sa ne pierdem umanizarea.
  4. Povestile. Mergand pe strada asisti la un eveniment interesant, ajungi sa ajuti pe cineva, contribui cu ceva si asa mai departe. Nu vei vedea aceste lucruri insa daca nu iti vei scoate ochii din telefonul pe care il butonezi insistent si destul de frecvent.
  5. Oportunitatile, greselile. Nu mai avem acelasi avant de a incerca pur si simplu sa facem ceva pe cont propriu. Nu mai experimentam la fel de multe ci preferam tutoriale si asteptam de la altii ceva, privind detasati. Si totusi ne numi informati- cum vine asta?

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *