Blog general

Stiinta explica ciudatul

Intreaba un om spiritual ce se intampla cu sufletul dupa moarte si iti va spune ca exista o calatorie a sufletului si mai apoi clasicul tunel cu luminita. Intreaba un sceptic si iti va raspunde ca un astfel de efect tine de pierderea simturilor si stiinta explica totul. De fapt aceasta varianta nu este una gresita. Stiinta explica tot ce se intampla in jurul nostru. Vei descoperi ca o sumedenie de aspecte nu sunt asa cum credeai.

Expunerea la frig nu duce la raceala. Este o confuzie pe care o face marea majoritate. Tine insa de faptul ca in perioada rece tindem sa iesim mai putin si sa petrecem mai mult timp in spatii inchise, acolo unde de altfel aerul se impanzeste cu virusi. Creste riscul de boala practic pentru ca nu aerisim prea des si nu are legatura cu faptul ca ne expunem la frig.

Crezi ca parul si unghiile continua sa creasca chiar si dupa ce s-a constatat moartea? Este de fapt o impresie caci in procesul de descompunere pielea, tesutul se usuca. Astfel avem impresia ca unghiile au devenit mai lungi insa adevarul nu este acesta. Stii celebra vorba „nu e ceea ce pare”?

Ai impresia ca imediat dupa ce ai terminat ora de sport, de miscare incepi sa transpiri mai mult. De fapt da, este o impresie caci transpirai si in timp ce faceai miscare. Dar, in acest timp aerul face ca transpiratia sa se evapore astfel ca in momentul in care te opresti transpiratia ramane pe corpul tau. Plus, dupa miscare cand muschii se opresc acestia emana caldura si de aici impresia ca iti este atat de cald si transpiri atat de tare.

Sau cand esti racit iti curge nasul. Este printre cele mai frecvente simptome. De ce nu se intampla asta si pe timp de noapte? Pentru ca pozitia in care dormi, culcat, intins, face ca mucusul sa se redirectioneze astfel parcurge un traseu pana in spatele capului si inconstient il inghitim.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *