general

Statisticile privind consumul de marijuana si alcool

Din cand in cand, oponentii legalizarii de marijuana mai scot cateva statistici amuzante, incepand sa enumere decesele cauzate de consumul de marijuana. Dar, o fi acest lucru adevarat?

Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor a publicat, recent, numarul total de decese cauzate in urma consumul de alcool- in medie, aproape 88.000. Daca analizam si mai tare cum CDC a ajuns la aceasta concluzie, vom vedea ca rezultatul a fost realizat in urma calcularii numarului de accidente legate de consumul de alcool. Cu alte cuvinte, nu toate cele 88.000 de decese s-au datorat intoxicatiei cu alcool, ci alcoolul a contribuit la moartea a aproape 88.000 de persoane anual, sub forma de probleme cardiace si hepatice, accidente auto, etc.

Deci, hai sa analizam si statisticile de deces cu privire la consumul de marijuana. Oare marijuana nu a ucis niciodata pe nimeni? Ei bine, in urma unor cercetari, se pare ca marijuana chiar a contribuit la cresterea ratei de mortalitate, si iata in ce de ce:

Decese datorate consumului de marijuana

Decembrie 2014: National Institute on Drug Abuse a actualizat raportul publicat, sustinand ca „marijuana este drogul ilegal cel mai frecvent intalnit in sangele celor care au fost implicati in accidente rutiere, inclusiv in cele fatale”.

Decembrie 2014: autoritatile din Oklahoma au raportat ca un om care a consumat marijuana a cauzat un accident grav, izbindu-se cu masina intr-un alt vehicul, ucigand celalalt sofer.

Mai 2014: un studiu al Universitatii Colorado School of Medicine a descoperit ca „proportia soferilor consumatori de marijuana implicati intr-un accident fatal a crescut dramatic de la comercializarea marijuanei medicale de la mijlocul anului 2009”.

Aprilie 2014: un barbat in varsta de 47 de ani din Denver si-a impuscat sotia, in timp ce aceasta sunase la 911. Potrivit surselor oficiale, sotia a sunat la serviciul de urgenta dupa ce barbatul sau a consumat marijuana si a inceput sa aiba halucinatii, speriindu-si copii. Alte surse sustin ca barbatul consuma si alte medicamente in timp ce a luat marijuana.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *