Blog general

Sportul de performanta, sportul de placere

O viata fara sport este o viata fara rost daca e sa tinem cont de faptul ca sanatatea noastra vine din intretinerea corpului, prin efort fizic. Insa unii merg si mai departe de atat si practica un sport din placere, cresc  intensitatea si ritmul, frecventa antrenamentelor ca in cele din urma sa ajunga la sportul de performanta.

Spre exemplu culturismul, sportul oamenilor puternici insa care se „etaleaza” prin prisma muschilor bine lucrati are nevoie de multa munca. Poate ca nu vei avea timp intr-o viata sa te dedici non stop acestui sport pentru a ajunge acolo unde iti propui. Este normal ca muschii sa oboseasca, ca in urma unui antrenament fizic sa fii epuizat si per total sa nu mai fii in stare sa faci si altceva. De aceea ai nevoie de creatina; pentru ca hidrateaza muschii si te ajuta sa continui cu miscarea fizica aceasta iti sporeste puterea de a lucra intens la antrenamente.

Un antrenament culturism inseamna clar o serie de exercitii care sa vizeze fiecare parte a corpului, fiecare grupa de muschi. Asta concret si la sala de forta caci per total inseamna de fapt o grija din toate punctele de vedere. Este o dieta aparte si un ritm de viata sanatos, la care se adauga si ceea ce consumi. Ai nevoie de anumite suplimente, cum sunt cele de la scitec pentru ca organsimul sa iti functioneze mai bine si sa te ajute sa faic definirea in cel mai bun mod cu putinta.

Ai nevoie de suplimente atat pentru inceput de antrenament cat si pentru partea de final. Asta pentru ca intr-un ritm constant de exercitii trebuie sa iti „alimentezi” corpul cu cele necesare pentru a nu ajunge la epuizare. De fapt orice tip de produs din aceasta gama tine de un complex de extracte, incluzand si vitamine, care sa sporeasca modul in care faci performanta. Spre exemplu pentru a nu simti oboseala, pentru a intari sistemul imunitar si cel muscular vitamina D este cea de dorit sa fie prezenta in lista de ingrediente ale produselor alese.

Cresc nivelul de testosteron, alunga oboseala fizica si ceea ce inseamna durerile dupa munca intensa fizica, sunt produse care sintetizeaza proteina si care te mentin si sanatos pana in maduva oaselor. Suplimentele alimentare dedicate atat celor care practica sport pur si simplu de placere si pana la cei care practica sportul de performanta, cei care fac culturism sunt la mare cautare. Asta pentru ca sunt departe de orice produs modificat genetic, produse care ar putea sa iti afecteze functionarea ficatului si/sau a rinichilor. Nu se compara cu steroizii sub nicio forma.

Antrenamentul tau zilnic, fie el si pentru culturism are nevoie de sustinere intr-un mod complex a ceea ce inseamna viata sanatoasa si dorinta arzatoare de a face mai mult decat un sport.

S-ar putea să-ți placă și...