general

Smartphone-ul si pulsul nostru

Oamenii inventeaza zilnic lucruri noi, lucruri care ne ajuta si ne fac sa avem o viata mai usoara, o viata in care sa economisim foarte mult timp, timp in care putem face alte lucruri. O astfel de inventie vine din partea celor de la Fujitsu care au devoltat o tehnologie care masoara pulsul in timp real, folosindu-se de o camera integrata in smartphone sau tableta sau de un webcam. 
Tehnologia aceasta, care va fi implementata in mai multe smartphone-uri, tablete si PC-uri in anul fiscal 2013, detecteaza in mod corect pulsul persoanei prin masurarea variatiilor stralucirii fetei, cauzate de fluxul de sange, se arata intr-un comunicat al companiei.
Sistemul acestei tehnologii se bazeaza pe o caracteristica a hemoglobinei, care absoarbe lumina verde. Pulsul se ia pur si simplu prin indreptarea camerei integrate in orice smartphone, tableta sau a webcam-ului spre fata persoanei respective timp de cinci secunde.
Totodata, selecteaza automat momentele cand fata persoanei este relativ imobila, pentru a minimiza riscul unor date eronate.

In acelasi timp, Fujitsu intentioneaza sa creeze un serviciu in „cloud”, unde utilizatorii vor putea stoca datele legate de propria sanatate, pentru a urmari evolutia in timp. Simplu si usor oamenii vor putea afla de acum inainte sa afle detalii importante despre sanatatea lor, totul prin intermediul propriul smartphone.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.