Blog general

Slabesti mancand si savurand ciocolata

Cei care de-a lungul timpului s-au confruntant cu problemele ce tin de dieta stiu cat de chinuitor este sa poftesti la ceva si sa nu poti manca. Pentru ca de la un stil haotic ajungi sa mananci mai putin, portionat si nu tocmai ceea ce iti place dieta este un chin. Insa un studiu recent demonstreaza ca poti sa consumi ceea ce iti place tinand cont si de faptul ca nu doresti sa acumulezi mai multe kilograme decat ai.

Curios si contrar a ceea ce credeai un studiu a celor de la Tel Aviv a demonstrat ca daca se consuma dulciuri, ciocolata se poate sa slabesti. Studiul a fost si un experiment in egala masura. Timp de 32 de saptamani participantii la studiu au inclus la micul dejun desert, insemnand ciocolata, tarta sau prajituri dintr-o gama larga. Astfel acestia au ajuns sa slabeasca pana la 18 kilograme mai mult decat cei care nu au avut in vedere acest obicei. Fata de un al doilea grup care nu a respectat o astfel de cerinta cei care au consumat dulciuri la micul dejun au reusit si sa isi pastreze greutatea pentru mai mult timp fata de ceilalti.

Concluziile cercetatorilor au scos in evidenta faptul ca a consuma ciocoalta nu se asociaza numai cu partea de ingrasare. Consumata desigur in cantitati reduse si cat sa iti satisfaci pofta aceasta nu este un impediment in dieta pe care sa o urmezi. Este insa vorba de un consum inteligent. De ce consumul de ciocolata nu se depune daca se consuma dimineata? Raspunsul este unul simplu si legat de faptul ca organismul este activ dimineata, arderile fiind mai rapide pentru ceea ce se consuma. Si nu ar trebui sa se excluda total dorinta de dulce mai cu seama pentru ca si factorul psihologic este cel care se adauga la cercul vicios numit kilogramele si lupta cu acestea. Cu alte cuvinte din acest punct de vedere ceea ce se va interzice total inseamna un risc de a creea o dependenta.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *