Noutati

Sistemul trebuie glorificat

Traim totusi inca in Romania. O tara saraca in care traiul de zi cu zi pentru majoritatea romanilor care nu au un job si care au datorii la banci a devenit o pedeapsa. Si nu doar…o tara fost comunista care de ceva timp a devenit o tara de mana a II-a, poate chiar a III-a cum ar zice presedintele nostru domn’ Basescu. Cenzura totusi e prezenta in Romania, insa nu la modul ala stalinist. Pur si simplu te trezesti ca nu cumpara nimeni publicitate pentru ziarul sau televiziunea ta sau vezi cazul Realitatea TV si Kantar Media, adica te trezesti brusc cu masuratorile de audienta masluite, poate chiar modificate si vine sfarsitul de luna, trebuie sa platesti taxele si hop, te-a rapus capitalismul.

SUA e mama democratiei. In SUA poti sa vorbesti liber, poti sa spui chiar ca Obama e extraterestru  sau sa iti faci un picnic in fata la Casei Albe daca esti mai curajos. Ce o sa se intemple cu tine e usor de anticipat. O sa te caute 2-3 politisti, o sa inceapa brusc vecinii sa zica ca aud zgomote ciudate de la tine noaptea si treptat o sa ajungi sa fii declarat nebun. Desigur ca inainte ramai fara job, poate te obliga chiar sa faci 6-7 luni de inchisoare sau munca in folosul comunitatii daca te bagi la un hamburger in fata la White House. Ideea e simpla, democratia trebuie sa mearga mai departe, iar pentru baietii din Wall Street tu esti doar un numar pe o lista.

Sistemul trebuie glorificat prin tot felul de filme, majoritatea premiate la Oscar.In ultimii ani, majoritatea filmelor premiate la Oscar au teme politice. Mi see pare corect…Cum s-ar zice politically right?

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *