general

Sistemele de navigatie asistata

Atunci cand vine vorba despre sistemele de navigatie GPS, TomTom si Navigon sunt unele dintre cele mai cunoscute nume. Aceastea au lansat acum aplicatii care pot fi folosite de pe smartphone. In orasele mari, sistemele de navigatie dedicata au devenit un lucru indispensabil, fiind foarte greu de imaginat sa te descurci intr-un asemenea oras mare fara un sistem de navigare corespunzator. Un sistem de navigare pentru masina ta iti va oferi posibilitatea de a primi informatii referitoare la traseul pe care trebuie sa-l urmezi. Aceste informatii iti sunt oferite in timp real prin intermediul unui sistem GPS de ghidaj prin satelin. Exista doua tipuri de dispozitive pe care le poti folosi pentru o navigatie asistata, alegerea depinzand de cat de mult esti dispus sa platesti.

Smartphone-urile moderne contin toate receptoare GPS incorporate, asa ca este mai convenabil sa folosim acestea. Cand vorbesc despre receptoarele din smartphone-uri, ma refer aici la iPhone de la Apple. Celalalt tip de dispozitiv este cel incorporat in dispozitivul GPS din dotarea masinii tale. Smartphone-ul tau are nevoie de acces la internet pentru a se putea folosi de receptorul sau GPS. Programele si portalurile prin care aceste smartphone-uri accesesaza informatia sunt cunoscute sub denumirea de „aplicatii”, iar pentru a dispune de o indrumare corecta de pe iPhone-ul tau, va trebui sa fii mereu la curent cu noile aplicatii pentru ghidaj. Google Maps este cea mai populara alegere pentru toata lumea, insa exisa persoane care au nevoie de mai multe detalii cand vine vorba despre harti. Asadar, exista producatori specializati in navigatia prin GPS, precum sunt TomTom si Navigon. Aceste doua companii au lansat propriile aplicatii care pot fi folosite de pe iPhone.

Deoarece implementarea unui soft GPS este foarte scumpa, aplicatiile lansate de catre TomTom si Navigon sunt deasemenea destul de piperate la pret. Una dintre cele mai importante optiuni cu care vin ambele aplicatii este aceea ca dispun de notificari vocale, care iti vor spune cand sa virezi la stanga sau la dreapta. Ghidajul vocal este o optiune foarte folositoare pentru orice sofer si te va ajuta extrem de mult. Pe langa asta, ambele aplicatii dispun de o functie numita „Points of Interest” (puncte de interes), care le permite utilizatorilor sa isi marcheze anumite zone de pe harta, zone pe care le viziteaza destul de des, dispunand si de posibilitatea de a primi diferite actualizari in legatura cu acele locuri. O alta functie interesanta este „IQ routes” (rute inteligente), prin care se alege cea mai scurta ruta care trebuie urmata pentru a ajunge la destinatie.

In final, trebuie sa stii ca ambele aplicatii cam fac acelasi lucru, insa TomTom se pare ca este putin mai evoluata, insa este si mai scumpa decat Navigon. Personal, as alege Navigon deoarece am impresia ca nu se justifica cresterea de pret de la cealalata. Un lucru foarte important de tinut minte este acela ca aceste aplicatii iti vor face bateria smartphone-ului tau sa se epuizeze mult mai repede, asa ca tine mereu in masina un incarcator. Si tine minte sa ai grija la drum.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *