Blog Stiri

Sfaturi pentru un somn linistit in noptile caniculare

Somnul ne poate da batai de cap de foarte multe ori. Totusi, acest lucru este o nevoie fiziologica de care avem cu totii nevoie si care trebuie sa ne faca sa ne „incarcam bateriile” pentru o noua zi agitata si uneori stresanta.

Ei bine, toti trebuie sa avem un somn de calitate, insa din pacate, foarte multi oameni se confrunta cu aceasta problema si de foarte multe ori se intampla sa nu ne dam seama care sunt micile detalii care ne opresc sa avem un somn de calitate. In continuare, vom vorbi despre aceste lucruri care pot tulbura somnul. Iata care sunt acestea:

In primul rand, pe perioada unor nopti caniculare este indicat sa detineti o aparatura pentru aer conditionat. De foarte multe ori va intrebati care sunt lucrurile utile intr-o casa. Ei bine, aerul conditionat poate fi considerat o adevarata necesitate in momentul in care vremea este caniculara. Astfel, aerul conditionat trebuie sa fie lasat sa functioneze intreaga noapte la o densitate redusa. Totusi, daca va doriti sa economisiti energia electrica puteti sa opriti si sa porniti aparatul pe toata perioada serii.

In cazul in care nu detineti o aparatura pentru aer conditionat, va trebui sa lasati ferestrele deschise. In plus, cu siguranta nu va veti simti suficient de bine, asa ca se recomanda sa utilizati si un ventilator pe perioada noptii. Acesta poate sa oscileze intreaga noapte la un nivel scazut. Cu siguranta va veti simti mult mai bine si veti reusi sa aveti un somn odihnitor.

Apoi, lenjeria de par trebuie sa fie si ea cat mai curata cu putinta. In aceasta perioada transpiram in mod excesiv. Ei bine, acum va trebui sa vaeti grija sa mentineti lenjeria cat mai curata, iar aceasta sa fie din bumbac 100%. Doar un astfel de material va absorbi transpiratia si umezeala pe perioada noptii.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *