general Realitatea

Sfaturi pentru persoanele cu insomnii

Toturor ni se intampla sa ne trezim la un moment dat si sa nu mai putem sa dormim sau pur si simplu nu putem sa dormim. Ce trebuie sa facem in acest caz?

In primul rand trebuie sa stim ca insomniile nu sunt deloc placute iar faptul ca ne chinuim foarte mult ca sa reusim sa adormim ne oboseste mai mult. In plus, in cazul in care apare oboseala ca si o boala cronica nu mai putem sa dormim deloc.

Pentru ca de foarte multe ori nu stiti ce puteti sa faceti pentru a reusi sa dormiti, va sugerez cateva sfaturi:

In primul rand, o baie relaxanta va va ajuta foarte mult. Inainte sa mergeti in pat sa dormiti puteti sa faceti o baie calda care va va coplesi si astfel veti reusi sa va odihniti mulkt mai bine.

De asemenea poti sa iti schimbi asternuturile. Si acesta poate fi un motiv care va provoaca insomnii. In cazul in care nu puteti sa adormiti este posibil sa vi se intample acest lucru si din cauza faptului ca lenjeria nu este suficient de curata si aveti nevoie de un aer proaspat pentru a  va desfasura somnul bine.

Aerisiti camera inainte de culcare si dimineata. Este foarte important sa inspirati un aer curat pentru un somn cat mai odihnitor.

Poti sa faci meditatii iar daca nu poti sa dormi din pirma nu trebuie sa te fortezi. In acest caz trebuie sa te relaxezi pentru ca daca te vei incorda si te vei chinui sa dormi nu vei reusi, ba dimpotriva.

In momentul in care esti foarte stresat incearca sa faci o plimbare sau sa citesti niste carti mai usoare. Astfel, te vei relaxa si vei putea mai usor sa adormi si sa te odihnesti.

De asemenea, fa-ti o rutina si impune-ti faptul ca nu trebuie sa mai vizionezi filme dupa ora 21, de exemplu pentru a putea dormi.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *