acvila-romania.ro
Auto general Trucuri

Sfaturi pentru alegerea anvelopelor

Anvelopele reprezinta legatura autoturismului cu partea carosabila, astfel importanta lor pentru siguranta in trafic nu poate fi subliniata indeajuns. Fie ca este vorba de anvelope pentru autoturisme, de anvelope camioane sau anvelope agro-industriale pentru diverse tipuri de utilaje, trebuie sa fim foarte atenti la alegerea facuta.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand alegi anvelopele? Cele cateva recomandari oferite in continuare te vor ajuta, indiferent ca achizitia o faci dintr-o reprezentanta, dintr-un service auto sau din paginile unui magazin online.

In primul rand trebuie ca anvelopa, indiferent ca este pentru autoturismul personal sau pentru autoutilitara condusa la serviciu, trebuie sa fie potrivita cu janta. Dimensiunile si specificatiile exacte sunt trecute direct pe cauciuc sau pot fi verificate si in cartea masinii.

Relativ recent, din anul 2012, anvelopele de orice tip, chiar si cele agro-industriale, nu doar cele pentru autoturisme, sunt clasate dupa gradul de aderenta la carosabil chiar si in conditii de umezeala, zgomotul in rulare exprimat in decibeli si chiar eficienta consumului. La fel ca si la aparaturile electrocasnice exista un sistem de clasare de la A la G, unde A este o clasa de eficienta maxima in consum, iar G denota o eficienta minima in consumul de combustibil.

Vechimea anvelopei este un alt factor de care trebuie tinut cont in momentul achizitiei. Parerile sunt impartite – unii spun ca o anvelopa fabricata cu mai mult de 1 an in urma nu prezinta siguranta, dar analize facute de experti arata ca daca sunt depozitate corect, anvelopele au un coeficient de uzura echivalent cu 3 saptamani de rulare la 1 an de depozitare corecta. Depozitare corecta inseamna in conditii de temperatura normale, anvelopele fiind ferite de ploi, soare, zapada sau vant. Desigur, exista garantie pentru fiecare anvelope cumparate, astfel utilizatorii nu trebuie sa isi faca griji.

Pretul si numele brandului producator de anvelope sunt alte criterii in baza carora poate fi facuta selectia. Un pret redus nu inseamna de fiecare data rabat de la calitate, iar cu cat este mai cunoscuta marca producatoare, cu atat si satisfactia este mai mare. Companiile producatoare investesc in cercetare cautand sa ofere anvelope de calitate care sa ofere o experienta cat mai buna in condus. De aceea se ofera si garantii extinse si din aceleasi motive cei ce doresc sa achizitioneze anvelope trebuie sa tina cont de toate aceste lucruri.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *