Sa-ti castigi existenta poate trasa linia dintre doua lucruri total opuse. Asadar, serviciul poate fi cel mai usor sau dimpotriva, cel mai dificil lucru pe care un om poate sa-l faca in viata sa. Cu exceptia cazului in care esti unul dintre putinii norocosi care s-au nascut intr-o familie foarte instarita, lasandu-ti tie toata mostenirea materiala vreodata agonisita de catre ei, suntem amandoi de acord ca trebuie sa muncim intr-un fel sau altul pentru a supravietui.
Orice om trebuie sa faca ceva, sa contribuie cu ceva la „bunastarea” societatii. Spre norocul nostru, exista milioane de moduri prin care ne putem castiga existenta. Din nefericire pentru unii dintre noi, totusi, aceleasi milioane de moduri de a munci ne fac sa ne simtim pierduti mai mereu. Se poate si mai rau, munca pe care o prestezi pentru a-ti sustine existenta sa se transforme intr-o inchisoare imaginara a mintii tale. Sunt sigur ca majoritate celor care citesc asta isi urasc job-urile. Ba mai mult, persoanele care citesc acest articol ar putea fi impartite in trei categorii:prima categorie sunt acei oameni care isi urasc locul de munca asa de tare incat se roaga in fiecare zi sa cada un meteorit din ceruri fix peste „locul lor de chin” si sa-l stearga de pe harta, a doua categorie sunt persoanele carora le place sau chiar tolereaza locul lor de munca si nu si-ar dori ca acesta sa fie sters de pe mapamond si in sfarsit, ultima categorie, acei oameni care nu au si nici nu isi doresc sa lucreze, preferand mesele formate integral din biscuiti.
Este foarte usor sa ajungi sa-ti urasti locul de munca, insa asta ne defineste ca oameni, pana la urma. Analogii la locul de munca pot fi si familia, religia si hobby-urile, deoarece ne definesc ca persoana. Asadar, chiar daca ne uram locul de munca, trebuie sa nu uitam ideea ca acesta ne defineste ca persoana, buna sau rea.