Blog

Secretele unui cuplu

Multi dintre noi stiu ca inceputurile unei relatii tind sa fie pline de romantism si pasiune, insa, intr-un final, aceasta perioada frumoasa se incheie. Insa, exista o multime de cupluri de succes care rezista mult timp. Acestia lupta impreuna si lucreaza ca o echipa pentru a-si crea un spatiu de dragoste. In timp ce multi dintre noi actioneaza diferit, cred ca exista o „reteta” a dragostei eterne.

Iata care sunt caracteristicile cuplurilor care tin mult timp:

  1. Dedicare. Un expert poate spune in mai putin de 10 minute daca un cuplu poate sa reziste sa nu, bazandu-se pe o singura intrebare: „Cat de implicati sunteti in a face aceasta relatie sa functioneze?”. Implicarea fiecarui partener in relatie nu numai ca determina durata acesteia, ci si satisfactia pe care o au cei dei parteneri de a se implica. Sa recunoastem: relatiile cer destul de multa munca. Ambii parteneri trebuie sa fie pregatiti sa lucreze impreuna. Atata timp cat partenerii isi doresc sa mai lase de la ei si sa lupte pentru relatie, exista sanse foarte mari ca povestea de dragoste sa tina mult timp.
  2. Apreciere. Partenerii care stau impreuna nu numai ca se iubesc, dar se si apreciaza unul pe celalalt. Cuplurile de succes sunt bazate pe respectarea punctului de vedere a celuilalt, a valorilor si a obiectivelor pe care si le-a propus.
  3. Atractia sexuala. Multi dintre noi sunt de parere ca atractia fizica o sa scada cu timpul. Cu cat barbatii se apropie de varsta a doua, testosteronul incepe sa scada. Pe de alta parte, femeile au parte de mai mult estrogen, iar acest lucru le determina sa devina mai active din punct de vedere sexual. La un moment dat, atractia fizica si sexuala devine cel mai important lucru intr-o relatie.

Cuplurilor fericite le face placere ca partenerii sa-si petreaca timpul unul cu altul, iar aici nu ne referim la actiunea de a se uita la un film impreuna, de exemplu. Ci sa faca diferite activitati impreuna, si sa se implice in viata partenerului, cu o limita bineinteles, si sa petreaca impreuna un timp de calitate.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *