Blog general

Se anunta noi cutremure?

In Romania in ultima vreme stirile zilei sunt legate de pamantul miscator. Inca un cutremur, inca o grija si noi informatii, oameni speriati de ce ar putea sa se vina. Stii ca in caz de cutremur nu trebuie sa intri in panica. Dar romanul sa incapataneaza sa se alarmeze inca de acum. Pentru ca te trezesti noaptea din somn cu casa zguduita, pentru ca suntem fragili si mici in fata fortelor naturii. Mai vin si altele?

Daca e sa ne luam dupa ceea ce unii afirma ar urma ca in intreaga lume sa urmeze un cutremur de speriat. Asta pentru ca in California s-a descoperit aproape de tarm un peste-vasla. O specie ce traieste in ape foarte adanci astfel ca regasit in apropiere de tarm este anormal. Specia a fost descoperita tot mai des in ultima vreme ceea ce ii face pe unii sa creada ca situatia nu este roz.

Si pentru a fi si mai convingatori in ceea ce inseamna aceasta prevestire se pare ca inainte de marele cutremur din Japonia in 2011 astfel de pesti, 20 la numar, au fost gasiti pe plaja din apropiere. Martie 2010- in Chile un cutremur de 8,8 a zguduit pamantul. Se pare ca si de aceasta data aceasta specie de peste a fost gasita ca un semn prevestiror. Nu degeaba in Japonia denumirea acestei specii se traduce prin „mesagerul din palatul zeului oceanelor”.

Explicatiile sunt multiple insa vizeaza si modul in care pestii- vasla reactioneaza. Acestia sunt mai sensibili decat pestii care traiesc la suprafata de unde si „plecarea” din zona. Pentru ca inainte de un cutremur se elibereaza monoxid de carbon ceea ce afecteaza pestii, pentru ca ioni cu sarcina electrica sunt eliberati in apa inainte de cutremur practic pestii nu mai pot trai. fie mor fie incearca sa isi gaseasca un alt loc. Un cutremur va veni. Speram insa sa fie unul destul de mic si deloc resimtit.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *