Blog general

Schimbari in sistemul de educatie

Dupa ce s-a constatat ca pentru primii ani de scoala ghiozdanul unui prichindel este mult prea greu pentru varsta, statura sa mai mult decat ar putea cara fara sa existe repercusiuni ministerul anunta schimbari.

In prima faza propunerea ca abecedarul sa fie impartit in doua volume, fiecare sa corespunda unui semestru. Este de laudat ca s-a ajuns la aceasta idee si nu poate decat sa fie de laudat. Acest lucru va face ca volumul de carti sa numai fie atat de ridicat. Insa ramane numarul de ore, de materii care pentru fiecare vine cu un alt manual, cu un caiet special, alt caiet si pana la urma rezultatul este doar pe jumatate cel asteptat.

O alta propunere care se asteapta concretizata este cea de introducere a manualelor in format pdf, sistemul digital. Desigur ca partea buna a lucrurilor se refera din nou la usurinta elevilor in ceea ce priveste ghiozdanul. Usurinta de a invata, de a accesa informatia si nu numai insa acum revine grija bugetului. Intr-o nota explicativa s-a mentionat ca elevii vor avea clasica varinat de caret pe banca pentru a o utiliza insa pe site-ul oficial sa existe varianta de manual cu format pdf si aplicatii multimedia.

Toate astfel de masuri propuse aduc un update la sistemul de invatamant. In lumea moderna si digitala elevii ar putea invata poate si mai bine caci diferite aplicatii sa vina cu puterea exemplului, sa faca totul mai atractiv si o data cu astfel de gadgeturi, tableta sa nu fie egala cu stresul de a citi lectia din manual pentru ziua scolara ce va urma.

De la orele de educatie fizica care sa creasca pana la 4 si evaluari din doi in doi an ministrul educatiei anunta tot felul de schimbari. Insa pana la partea concreta mai este desi s-a mentionat ca in toamna anului acesta rezultatele vor fi vizibile.

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *