Sanatate

Scapa-ti copilul de fobii!

Cand sunt mici copii au anumite frici. Si stiti cum e: orice frica poate fi invinsa daca o infruntam. Si cum reusim sa facem copilul sa nu se sperie de anumite lucruri? Trebuie sa ii explicam lucrurile exact asa cum sunt ele pentru a face copilul sa inteleaga ca nu are rost sa fie speriat de un lucru inutil. Iata ce poti sa faci:

In primul rand, este foarte important sa ii intelegi frica. Copilul tau iti poate spune ca ii este frica de fantome sau ca isi imagineaza monstri sau alte lucruri care tie ti se vor parea banale la inceput dar care necesita foarte multa atentie deoarece poate distruge actiunea, dezvoltarea si cresterea copilului. Frica de intuneric este de asemenea foarte intalnita la copii si chiar in cazul adultilor daca teama nu a fost infranta niciodata. Frica de ceva va aparea si va disparea la copii. Ei au intotdeuna anumite fobii pe care trebuie sa le stabilzezi impreuna cu micutul tau.

Este foarte important sa vorbesti cu copilul tau. Lasa-l sa iti explice, sa iti spuna el singur care sunt lucrurile care il oribileaza si il ingrozesc. Chiar daca ti se pare ca vorbeste anumite aberatii intelege-l pentru ca este copil. Explica-i si da-i exemple despre lucruri care ti s-au intamplat si tie in trecut. Povesteste-i cum ai reusit sa iti depasesti fobiile si explica-i ca el ar trebui sa faca la fel ca si tine. Creeaza o legatura emotionala foarte puternica intre tine si copil pentru ca el sa iti povesteasca lucrurile care il fac sa se simta rau.

Ai grija la lucrurile care i le spui. Nu trebuie sa ii spui ca nu trebuie sa ii fie teama sau ca un prieten de-al lui nu s-a speriat la fel ca el. Copilul nu va intelege de ce ii explici aceste lucruri si va intelege ca lui ii este teama de anumite lucruri deoarece are el un defect. Explica-i ca lucrurile nu sunt asa.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *