Realitatea

Sanatate mentala

Fiecare zi este o noua provocare pentru a-ti pastra sanatatea mentala. Asta daca tii sa ajungi si la o varsta onorabila cu neuroni cu tot. Specialistii spun ca intr-un ritm surprinzator si foarte ridicat tinerii zilelor noastre ajung sa se confrunte cu prea mult stres. Traiesc intens insa sufera pe masura.

Iata cateva sfaturi pentru a-ti pastra sanatatea mentala:

  1. Simplifica-ti viata; redu din lucrurile pe care le cumperi, din alegerile pe care le faci, din sarcinile ce iti sunt date. Mereu va fi cineva care sa aiba nevoie de o haina asa ca din nevoie vei cumpara  insa in egala masura vei elibera loc in dulap, mereu vor fi si altii care sa lucreze in echipa si pe care sa delegi sa faca ceva.
  2. Nu neglija somnul. Pentru ca odihna este esentiala si dincolo de somnul la propriu se interfereaza si cu buna functionare a organismului astfel ca imuninitatea are de suferit.
  3. Nu te trezi tarziu. Pentru ca iti vei incepe ziua in fuga, vei fi mai stresat si nu vei mai avea timp nici sa respiri. Intr-un ritm alert nu faci altceva decat sa adaugi stres in viata ta.
  4. Nu te imprumuta excesiv si mai ales pentru cheltuieli lunare. Acestea au o constanta in viata at asa ca data viitoare te vei impovara cu cele si cu datoria bancii. In plus, iei o masura sub stres ce te va urmari ulterior.
  5. Fii organizat. Lucrurile se gasesc cand sunt puse la locul lor.
  6. Munca se ia in serios insa nu intr-un mod exagerat. Sunt multi cei care uita efectiv care le este limita, se suprasolicita si se streseaza. Asa ca pastreaza un echilibru in viata ta.

Si, ca o cireasa pe tort, nu uita sa razi. Nu numai pentru ca te face sa te simti bine insa si pentru ca este cheia starii echilibrate, pentru ca reduce stresul si iti aminteste sa te bucuri de viata.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *