www.saluscontrols.ro
Casa si gradina

Salus Controls și conceptul de Smart Home

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, apar din ce în ce mai multe dispozitive inteligente. Unele dintre acestea pot fi instalate în locuințele noastre. Astfel, ele ne oferă un control stabil asupra diverselor sisteme de climatizare. Acest lucru duce la un confort sporit și un mediu plăcut.

Tehnologia Smart Home oferă clienților securitate, confort și eficiență pentru ca aceștia să se poată bucura pe deplin de mediul lor înconjurător – denumit și acasă. Acest lucru se realizează prin conectarea dintre dispozitivele inteligente și smartphone-ul sau tableta ta. Astfel, controlul acestor sisteme se produce cu ușurință prin câteva clickuri date în aplicația oferită de furnizor. Pentru acest lucru, ai nevoie de internet și de un semnal stabil care să ajungă la termostat.

Salus Controls este o firmă cunoscută în România dar și în lume pentru varietatea produselor oferite în acest sens.

  • Prin ce se afirmă o astfel de locuință?

Lista modalităților prin care o locuință tradițională poate deveni o casă ”inteligentă”, este foarte lungă. Aproximativ toate aspectele tehnologice din spațiul interior al casei tale (becuri, mașină de spălat vase etc.) prezintă o variantă realizată după conceptul de Smart Home. Astfel, poți oricând să investești într-un dispozitiv inteligent.

Toate dispozitivele se conectează și funcționează pe bază de internet sau senzori care măsoară distanțe. În acest fel, utilizarea diverselor sisteme este ușurată. De exemplu, prin internet, de pe telefonul mobil poți accesa termostatul sistemului de climatizare – fapt ce permite un control eficient asupra încălzirii sau răcirii casei tale. Dar tot prin internet, poți accesa de pe televizor, prin aplicații speciale, canale cu muzică sau filme, după preferințe.

Până și încuietorile de la uși pot fi ”inteligente”. Asta înseamnă că printr-un senzor de mișcare, îți poate simți prezența și se deschide automat! Același lucru este valabil în cazul garajelor. Însă nu trebuie să îți faci griji! Ușa nu se va deschide pentru oricine, ci doar pentru cei pe care îi recunoaște ca fiind rezidenți.

Este recomandată utilizarea camerelor de filmat smart. Prin acestea, îți poți monitoriza locuința cât timp ești plecat de acasă ori în vacanță. Senzorul de mișcare poate face diferența între tine, vizitatori, animale de companie sau persoane necunoscute.

  • Cum funcționează o astfel de casă?

În ultimii ani, mare parte din casele bazate pe conceptul de Smart Home au fost construite de la început în acest sens. Astfel, infrastructura tehnologiei smart a fost montată în locuință încă din stadiul de construcție. În comparație cu acestea, casele vechi pot fi restaurate și se pot face modificări pentru a permite utilizarea unor device-uri smart.

O casă ”inteligentă” nu are dispozitive care lucrează separat, ci împreună ele formează un întreg sistem ușor de controlat. Astfel, ai un device special care transmite comenzi către toate dispozitivele din locuință conectate la el. Acesta este un punct central care comunică printr-un semnal de tip wireless cu sistemele prezente în locuință. Aplicația care îl însoțește de pe smartphone centralizează aplicațiile tuturor dispozitivelor în parte.

Astfel de produse poți găsi intrând pe siteul www.saluscontrols.ro, iar fiecare în parte vine cu lista lui de specificații și caracteristici pe care trebuie să o cercetezi cu atenție.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.