Blog

Sa stai pe scaun dauneaza

http://cache.bzi.ro/cache/1/9/s560x316_stat_la_birou.jpgSpecialistii continua sa atraga un semnal de alarma fata de ceea ce inseamna statul pe scaun ore indelungi. Se compara acest obicei pana la urma cu viciul fumatului. O resimt toti cei care muncesc la nivel modern, din fata calculatorului.

Orele de munca sunt fara doar si poate din ce in ce mai chinuitoare. Chiar daca nu vei resimti pe loc ce inseamna sa stai tintuit pe loc ore in sir vei cunoaste astfel de efecte in timp cand parca toate durerile se aduna la tine. Specialistii spun ca dupa 6 ore de munca de stat numai pe scaun ne crestem riscul de a dezvolta diabet si o lista lunga de boli ale inimii. Practic este un obicei atat de nociv incat se poate compara usor cu ce insemna sa fumezi.

Solutia pe care unii o gasesc este aceea de a schimba mediul de munca. Asa s-au gandit unii ca ar fi bine sa inlocuiasca clasicul mobilier cu cel inalt care sa permita folosirea calculatorului stand in picioare. Si efectele benefice sunt deja pe banda rulanta. Se crede ca asta vine cu un alt tonus si o alta energie pana la urma. Insa poate nu la fel de bine se vor simti si doamnele care vor suporta clar dureri din cauza incaltarilor cu toc.

O schimbare este clara caci de la scaunul in care te afunzi stand jos ai un ritm mai lent al inimii si intervin stari de somnolenta. In scchimb statul in picioare te face mai activ. Ritmul se imbunatateste si mai mult decat a fi activ tine si de posibilitatea de a arde calorii, in jur de 200 de calorii la fiecare 4 ore de stat in picioare.

Trendul de a munci din picioare incepe sa se extinda si in Romania. Chiar daca unii nu cred ca ar putea inlocui cele 8 ore de munca cu statul in picioare cel putin a reduce la jumatate acest timp pe scaun este un beneficiu ce il oferim starii de sanatate.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *