Tehnologie

Rivalitate pentru producerea de masini autonome

Google ar putea fi lider in ceea ce priveste dezvoltarea de masini autonome, insa din ce in ce mai multe firme tehnologice se alatura acestei curse din dorinta de a face ca automobilele autonome sa devina accesibile oamenilor din intreaga lume. In prezent, Samsung a declarat ca isi doreste sa formeze o echipa de oameni cu ajutorul careia sa dezvolte o afacere auto, care sa ajute la imbunatatirea si implementarea de sisteme autonome de tehnologie. De asemenea, si compania tech din Asia, Baidu, si-a dezvaluit planurile ambitioase de a construi masini autonome, cu scopul de a inlocui formele mai vechi de transport public.

Se stie deja de foarte mult timp ca Samsung si Apple sunt rivali in ceea ce priveste productia de smartphone-uri, insa, in prezent, cele doua companii tech gigant isi doresc sa concureze si pe planul de dezvoltare a tehnologiilor autonome. Exista zvonuri care sustin deja ca Apple lucreaza la o masina electrica, numita Titan, care ar putea fi lansata abia in anul 2019. De asemenea, acelasi zvon mai sustine ca firma exploreaza sistemul autonom, care ar  putea sa faca ca masinile traditionale sa fie istorie.

Apple deja a dezvoltat un software pentru producatorii de masini, care permit utilizatorilor sa foloseasca un iPhone pentru a opera un sistem, insa acelasi sistem implementat de Samsung ar putea fi o adevarata provocare pentru cei de la Apple. Intre timp, Samsung a creat deja cip-uri care pot fi utilizate in masinile autonome, iar atentia sa catre domeniul auto ar putea sa extinda si mai mult profiturile companiei.

Masina autonoma Google

Inca nu se stie cu exactitate cine va revolutiona intreg sectorul de masini autonome, dar cert este ca rivalitatea dintre companiile mari ar putea sa le ambitioneze si sa puna specialistii din aceste companii la treaba. De asemenea, in timp ce Apple si Samsung se bat pentru a realiza masina secolului, Google a reusit sa implementeze o masina autonoma, care ar putea sa intre pe drumurile publice peste aproape cinci ani de zile. Google sustine ca masina autonoma va colecta date din trafic si va reusi sa interactioneze cu alte masini.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *