general

Ritualuri de dimineata care te ajuta la slabit

Ridica-te si straluceste inca de dimineata sau „Cine se trezeste de dimineata departe ajunge” sunt cam aceleasi idei pentru o zi buna. De ce daca te trezesti mai de dimineata te poate ajuta la slabit? Exista doua posibilitati.

Faptul de a te expune la lumina zilei foarte de dimineata, mai degraba decat in timpul zilei , iti sincronizeaza ceasul interior, asta insemnand ca este mai posibil sa iti reglezi un anumit program de somn, ceea ce te ajuta si la procesul de slabire. Acest program de somn iti va ajuta metabolismul sa arda calorii in mod mai eficient, ceea ce, dupa cum stii, ajuta la slabit.

Al doilea motiv pentru care lumina soarelui inca de dimineata te ajuta sa slabesti este faptul ca in mod natural, lumina diminetii este mult mai puternica decat lumina din timpul zilei sau de cu seara. Asta se intampla tocmai pentru ca exista o cantitate mai mare de lumina albastra de dimineata, lumina care are efectele cele mai puternice asupra ritmului cardiac.

Nu ai nevoie decat de 20 sau 30 de minute de soare puternic inca de dimineata, intre ora 8 si ora 12 pentru ca soarele sa-i faca efectul binemeritat asupra corpului si mintii tale. Daca nu esti o persoana foarte matinala, atunci fa un efort si trezeste-te  cateodata mai de dimineata decat de obicei si savureaza o facea buna, in afara locuintei, pe o terasa, sub razele soarelui invaluindu-te usor.

Nu sunt tocmai niste sfaturi foarte grele de urmat, asadar ar fi bine, in special pentru propria persoana, sa le urmezi, pentru un trup si o minte cat mai sanatoase si limpezi. De asemenea, daca tot te trezesti mai devreme, ai putea sa incerci sa faci si niste exercitii fizice bune pentru u tonus ridicat, ai putea sa-ti scoti pur si simplu cainele la o plimbare sau sa faci un jogging prin parcul din apropierea casei tale.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *