Blog general

Respectand si continuand traditia bisericeasca

Biserica este un loc sfant unde oamenii se regasesc, unde comunicarea cu divinitatea este la un alt nivel. Si pentru ca are o astfel de insemnatate nu este de neglijat modul in care se respecta acest loc, respect ce se demonstreaza si prin grija fata de aspect, de cele ce se gasesc intr-o biserica. Categoria de vesminte si produse bisericesti este un interes pentru cei care tin cont nu numai de ceea ce inseamna traditia, dar si de nevoie.

Cum ar fi sa muncesti fara unelte? Cum sa te prezinti la locul de munca fara sa tii cont de codul vestimentar? Acelasi lucru se intampla si in cazul celor care slujesc in biserica. De la cele necesare la produse bisericesti menite sa fie folosite in numele traditiei nimci nu este intamplator sau ales fara rost. Insa cel mai important este partea de vesminte bisericesti. Pentru ca preotii indiferent de stagiul lor au nevoie sa isi arate prestanta, apartenenta de locul in care slujesc, de religia in numele careia se dedica, sa arate respect atat pentru sine cat si pentru ceea ce fac si unde fac.

Vesmintele bisericesti sunt si ele pe categorii, pentru fiecare in parte. Spre exemplu cele diaconesti sunt diferite de cele arhieresti. Conform cu ceea ce traditia spune si codul bisericesc. Iar in ceea ce priveste partea de design nimic nu se refera la mandrie si fala ci de o modestie care sanu excluda insa insemnele normale corelate cu domeniul in cauza. Aici exista o varietate de stiluri si optiuni. Vesmintele preotesti brodate sau tesute vin fiecare in parte cu un farmec aparte. Modele difera caci pentru fiecare sarbatoare isi arate insemnatatea si simbolistica. Pentru Postul Mare chipul Mantuitorului predomina, pe partea spatelui poate fi redata imaginea unei icoane de orice fel. Sau pentru Rusalii sau Florii tinand cont de ce inseamna aceste sarbatori verdele poate fi cel care ocupa locul fruntas ca si model, mai cu seama cand design-ul brodat sau tesut se arata sub forma complexa, detaliata.

Culorile joaca un rol important insa nu este de ignorat nici partea de material indiferent despre ce tip de vesminte sau acoperaminte, produse bisericesti este vorba. Pentru cele care se poarta sa ne gandim la frecventa cu care preotii vor tine slujbe, de nevoia ca partea calitativa sa isi spuna cuvantul. Iar in numele situatiei pentru a pune accent si pe frumos catifeaua este doar una din optiuni.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *