Medical

Raspandirea bolilor este asemanatoare cu un atac terorist microscopic

Daca ai sti ca majoritatea colegilor de munca de la biroul de munca unde lucrezi sufera de gripa, nu ar fi bine pentru ca tu sa lucrezi de acasa? Sau, daca o alta boala virala circula prin scoala unde urmezi cursurile, nu ai prefera sa actionezi rational? Din pacate, inca traim in „zilele intunecate” atunci cand vine vorba de intelegerea efectelor mediului asupra sanatatii noastre, sustine Inder Singh, fondator si CEO al Kinsa- o companie care doreste sa construiasca o retea vizuala reala prin care sa se urmareasca raspandirea bolilor infectioase si modul in care acestea afecteaza comunitatile in care ne desfasuram activitatile de zi cu zi.

Eric Paley, partener al Founder Collective, a analizat ideea lui Singh si a scos in evidenta o serie de avantaje si dezavantaje care apar atunci cand o persoana sufera de o boala contagioasa. Play si-a petrecut intreaga viata profesionala evaluand promisiunile anteprenorilor si a companiilor acestora, evidentiind care sunt aspectele cele mai interesante ale acestei idei.

Astfel, daca se priveste cu atentie reteaua digitala, se poate spune care pot fi populatiile ce e vor confrunta cu focare de gripa sau alte boli infectioase. In timp ce tehnologia ar putea fi extrem de utila, se pare ca un „terorist” s-ar putea folosi de ea pentru a lansa arme biologice- acesta fiind dezavantajul utilizarii de tehnologie, fiind mai predispusa la atacuri biologice.

Urmarirea raspandirii bolilor

Singh sustine ca misiunea sa este aceea de a crea „prima harta reala a lumii cu starea de sanatate a oamenilor, prin care se poate urmari si trata raspandirea de boli contagioase”. Ei bine, potrivit specialistilor, se pare ca acest lucru este, cu siguranta, mai bun pentru sistemul nostru de sanatate si mentinerea unui nivel optim medical. Oamenii de stiinta vor reusi sa analizeze si sa monitorizeze mai bine situatia bolilor de la nivel global, astfel incat un focar de genul celui cu virusul ebola sa nu mai existe.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *