Stiri

Propunerea lui Donald Trump pentru a combate terorismul

Politicienii din Statele Unite ale Americii nu sunt cunoscuti in mod special pentru acceptarea noilor tehnologii cu bratele deschide. Senatoarea Lindsey Graham a anuntat ca nu a trimis in viata ei un e-mail. Altii, ca Chuck Schumer si John McCain spun ca nu il deschid decat o data la cateva luni. Jim Barton propune ca FCC sa poata inchide retelele de socializare daca exista teroristi care le folosesc. Este clar de aici ca multi politicieni americani sunt realmente ignoranti cand vine vorba de tehnologie.

Trump doreste inchiderea Internetului

Totusi, Donald Trump este la un cu totul alt nivel. Intr-un discurs public in Carolina de Sud, potentialul candidat Republican la Presidintia Statelor Unite si-a dezvaluit planul pentru a preveni radicalizarea si terorismul intern. Acesta propune discutii cu Bill Gates si alti oameni care inteleg acest fenomen pentru inchiderea internetului. Intrebat despre libertatea de exprimare, acesta raspunde ca doar oamenii prosti se gandesc la asta, pentru ca Statul Islamic recruteaza cu miile oameni cu ajutorul retelelor de socializare, astfel ca inchiderea lor este singurul mod de a stopa acest fenomen.

De retinut ca afirmatia lui Trump ca mii de americani au fost recrutati de ISIS este o exagerare grosolana. Directorul FBI James Comey a anuntat in fata Congresului American ca in cel mai rau caz 200 de persoane au incercat sa intre in aceasta organizatie terorista.

Cel mai frustrant lucru despre astfel de propuneri este ca acei politicieni care ar distruge efectiv Internetul ar lauda inovatiile unor companii ca Google, Amazon sau Facebook. Ideea ca intreaga structura a acestor giganti IT este data in mare parte de succesul Internetului si larga sa acoperire pe mapamond pare sa fie straina unor politicieni cu aspiratii la functii inalte.

Cea mai mare nevoie pentru candidati, indiferent de partid, ar fi ca acestia sa inteleaga ce inseamna Internetul si cum a reformat radical lumea in care traim in doar doua decenii.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.