Stiri Tehnologie

Proiectul Lenovo si Google

Lenovo si Google au anuntat in cursul evenimentului CES 2016, ca producatorul chinezesc de dispozitive smart va fabrica primul smartphone-consumator din lume, care va avea caracteristici 3D alimentate de catre tehnologia VR. Ei bine, acest proiect poarta numele de Project Tango, si ar putea fi unul din cele mai indraznete planuri din anul 2016. Companiile au sustinut ca telefonul va fi putin mai mic decat de 6.5 inch in dimensiune si va suporta Qualcomm SnapDragon chipset sub carcasa sa. In ceea ce priveste camerele foto, acestea vor fi echipate cu o caracteristica „de adancime”, un obiectiv de tip „ochi de peste” si o camera RGB- care va fi setata in pozitie verticala pentru a suporta modul portret, mai degraba decat peisaj.

„Pentru a ne reinventa pe piata smartphone-urilor si a tabletelor din ziua de astazi, trebuie sa ne asumam o serie de riscuri- aceasta fiind singura cale prin care, cu adevarat, putem schimba modul in care oamenii folosesc si vad tehnologia mobila”- sustine Chen Xudong, presedinte al Lenovo China Region si senior al VP Lenovo Group.

Ce face Project Tango?

Folosind un mix de camere si senzori, Project Tango permite colectarea de date din mediul exterior pentru a construi obiecte 3D pe display-ul telefonului. Potrivit Google, „camerele pot lua chiar si un <sfert de milion> de masuratori 3D in timp real”. De asemenea, Lenovo mai sustine ca noul telefon inteligent ar putea transformma o casa intr-un joc sau poate „crea o fereastra magica”, folosindu-se numai tehnologia 3D si cea de VR.

„Project Tango combina miscarea 3D de urmarire cu adancimea reala de detectare a dispozitivului mobil, oferindu-i abilitatea de a sti ce si cum se misca un obiect in spatiu”- sustine Lenovo. „Cu Project Tango, dezvoltatorii pot crea aplicatii cu care sa exploreze spatiul fizic din jurul utilizatorului, inclusiv navigare precisa fara GPS, masuratori spatiale si jocuri uimitoare care ofera o experienta VR”.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *