Blog general

Produsele cosmetice si miturile legate de ele

Frumusetea este un aspect destul de discutat de accea este important sa stii ce este mit si ce este adevar.

Un mit celebru este acela fondul de ten si pudra acopera ridurile. Daca stam si ne gandim mai bine defapt este total invers. Produsul cosmetic se aduna in pilurile pielii iar la fiecare iar la fiecare contractie a muschilor faciali ridurile devin tot mai vizibile . Este recomandat ca stratul de fond de ten sa fie cat mai subtire.

Un alt mit celebru este si acela ca daca aplici un start mai gros de crema tenul este mai protejat. Acest exces se vede foarte inestetic pe fata. Este recomandat ca crema sa se aplice intr-un strat subtire pe fata.

De asemenea se spune ca rozul ofera aspect natural pielii. Acest lucru tine doar de nuanta naturala a tenului. Aceste tonuri roz sunt mai recomandate pesoanelor care au pielea mai deschisa ca si nuanta. Un ten mai inchis cu roz nu va parea foarte ok.

Un alt mit este si acela ca buzele par mai pline daca conturul lor este vizibil. Este o moda mai veche si lasa aspectul unui machiaj mai vulgar.Este recomndat  sa alegi rujuri deschise la culoare, usor sidefate sau gloss-uri lucioase.

De asemenea se spune ca obtii rezultate doar daca folosesti toate produsele din aceeasi gama. Pielii tale ii va prinde mai bine daca se va bucura de o gama mai diversificata de astfel de produse.

Se spune ca un produs exfoliant este sufiecient doar daca este puternic. Daca folosim foarte des un produs exfoliant agresiv, acesta duce la sensibilizarea pielii si poate provoca aparitia unor afectiuni precum eczeme si iritatii.  Cele mai recomandate produse  sunt acelea care au o actiune exfolianta blanda.

Un alt mit celebru este si acela ca conturarea ochilor cu dermatograf negru face ochii sa para mai mari. Total fals!  Conturul negru din jurul ochilor va face ca ochii sa para mai mici decat sunt ei in realitate.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *