general Realitatea

Prietenii online-o solutie buna sau rea?

Pro prieteniei online

internetSe spune ca in cele mai bune cazuri, prieteniile chiar infloresc pe internet. Cu siguranta te poti astepta sa gasesti pe cineva in mediul online cu care sa fii prieten toate viata. In cazul in care locuiesti departe de casa, prietnii online pot fi de un real suport, pentru ca te pot ajuta sa faci fata cu brio distantei dintre tine si parinti sau prieteni apropiati, fara a mai simti sentimentul de singuratate. De asemenea, prietenii virtuali te poti invata mai mult de o lectie de viata. Cand vei interactiona cu o persoana poti invata cateva lucruri, cu privire la viata sau la o anumita situatie profesionala sau personala.

De retinut…

Atunci cand incepi o conversatie cu o persoana, nu vorbi prea mult despre tine, cel putin in primele zile. Incearca sa iti aloci cateva zile sa cunosti acea persoana, pentru ca se poate intampla ca aceasta sa nu fie de incredere, iar daca simti ca este credibila, atunci poti dezvalui si despre tine cateva informatii.

Nu dezvalui niciodata contactele tale reale, precum adresa, numarul de telefon sau detalii care ar putea sa te faca o posibila tinta a unor hoti. Atunci cand conversezi cu o persoana prin intermediul site-urilor de socializare fii sigur/a ca acea persoana nu are nici un acces la datele tale personale sau la pozele tale, incat poti bloca unele detalii ale profilului tau.

La sfarsit este necesar sa mentionam ca o relatie online este lipsita de sentimente emotionale. Fiecare persoana are propria definitie a conceptului de prietenie. Iar daca iti doresti sa cauti pe cineva cu care sa iti imparti gandurile si sa popularizezi lista de contacte, atunci aceste prietenii sunt potrivite, dar nu te astepta ca un strain sa se implice in viata ta mai mult decat o face prin intermediul web-ului.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *